Descopera o reteta simpla de prajitura cu prune, perfecta pentru un desert rapid si aromat. Urmeaza pasii usori pentru un rezultat delicios si savuros.
Galbenusurile de la cele 4 oua le batem cu 250 g zahar, apoi adaugam pe rand cei 100 ml ulei si 100 ml lapte continuand sa mixam usor. La cele 250 g faina adaugam lingurita de praf de copt si zaharul vanilat, apoi toate se adauga la compozitia de galbenus mixand in continuare.
Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare dupa care le incorporam compozitia de galbenus. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi compozitia rezultata o turnam in tava tapetata cu hartie de copt ( de 25 x38 cm).
Asezam peste compozitie prunele taiate pe jumate una langa alta, dupa care dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Apoi reducem focul la 170 de grade C si lasam sa se coaca.
Dupa ce sa racit o taiem cuburi si o pudram cu zahar vanilat.
Incearca si prajitura cu iaurt si caise, pandispan cu visine sau prajitura cu capsuni. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii