autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura cu prune si scortisoara, gustul si aroma perfecta!

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 octombrie 2010

Ingrediente
Pt blat: 100 g margarina Unirea, 1 cana zahar (cam 220g), 3 oua, 1 cutie si jumatate de iaurt danone mic(cam 200 g), 300 g faina alba, 1 vanilie, 1 praf de copt., Pt umplutura: 500 g prune, 2 linguri zahar, 1 plic vanilie, 3 lingurite praf de scortisoara., Pt pudrat: zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

15 voturi

Mod de preparare

Intrun vas de plastic, mixam margarina cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi ouale, continuam sa mixam ingredientele. Se adauga iaurtul, omogenizam, la sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt, mixam pana la incorporarea acestora. Turnam compozitia intro tava tapetata cu hartie de copt. Adaugam in blat prunele spalate, curatate de samburi, taiate bucatele si amestecate cu 2 linguri de zahar si 3 lingurite cu varf de scortisoara. Intoducem tava in cuptorul preincalzit si coacem 20-30 minute. Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca, se serveste pudrata cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Dimensiunea tavii este: 36 cm x 25 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si scortisoara, gustul si aroma perfecta!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

    O bunatate......ca de obicei....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

    Ca de obicei ... un deliciu...

  • Bianca (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

    Foarte buna! Multumim pt reteta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Super yummy!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      O bunatate de prajitura, felicitari !

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      forte bine arata bravo

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      ce buna e...Bravo!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      Mariela, iar umblii cu ademeneli? Asa dimineata? Toata ziua o sa stau cu gandul la prajitura ta. Super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pt blat: 100 g margarina Unirea
  • 1 cana zahar (cam 220g)
  • 3 oua
  • 1 cutie si jumatate de iaurt danone mic(cam 200 g)
  • 300 g faina alba
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt.
  • Pt umplutura: 500 g prune
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic vanilie
  • 3 lingurite praf de scortisoara.
  • Pt pudrat: zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

mia (Chef de cuisine)

O bunatate......ca de obicei....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu migdale si smochine