autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura cu prune si scortisoara, gustul si aroma perfecta!

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 octombrie 2010

Ingrediente
Pt blat: 100 g margarina Unirea, 1 cana zahar (cam 220g), 3 oua, 1 cutie si jumatate de iaurt danone mic(cam 200 g), 300 g faina alba, 1 vanilie, 1 praf de copt., Pt umplutura: 500 g prune, 2 linguri zahar, 1 plic vanilie, 3 lingurite praf de scortisoara., Pt pudrat: zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

15 voturi

Mod de preparare

Intrun vas de plastic, mixam margarina cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi ouale, continuam sa mixam ingredientele. Se adauga iaurtul, omogenizam, la sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt, mixam pana la incorporarea acestora. Turnam compozitia intro tava tapetata cu hartie de copt. Adaugam in blat prunele spalate, curatate de samburi, taiate bucatele si amestecate cu 2 linguri de zahar si 3 lingurite cu varf de scortisoara. Intoducem tava in cuptorul preincalzit si coacem 20-30 minute. Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca, se serveste pudrata cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Dimensiunea tavii este: 36 cm x 25 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si scortisoara, gustul si aroma perfecta!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din

13 voturi    18 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Intr-un castron incapator cerni faina peste care pui untul, galbenusurile si vinul. Amesteci foarte

1 vot    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

    O bunatate......ca de obicei....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

    Ca de obicei ... un deliciu...

  • Fara foto

    Bianca (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

    Foarte buna! Multumim pt reteta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Super yummy!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      O bunatate de prajitura, felicitari !

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      forte bine arata bravo

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      ce buna e...Bravo!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      Mariela, iar umblii cu ademeneli? Asa dimineata? Toata ziua o sa stau cu gandul la prajitura ta. Super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pt blat: 100 g margarina Unirea
  • 1 cana zahar (cam 220g)
  • 3 oua
  • 1 cutie si jumatate de iaurt danone mic(cam 200 g)
  • 300 g faina alba
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt.
  • Pt umplutura: 500 g prune
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic vanilie
  • 3 lingurite praf de scortisoara.
  • Pt pudrat: zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

13 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

mia (Chef de cuisine)

O bunatate......ca de obicei....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cuib de viespi
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide