autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura cu prune si scortisoara, gustul si aroma perfecta!

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 octombrie 2010

Ingrediente
Pt blat: 100 g margarina Unirea, 1 cana zahar (cam 220g), 3 oua, 1 cutie si jumatate de iaurt danone mic(cam 200 g), 300 g faina alba, 1 vanilie, 1 praf de copt., Pt umplutura: 500 g prune, 2 linguri zahar, 1 plic vanilie, 3 lingurite praf de scortisoara., Pt pudrat: zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

15 voturi

Mod de preparare

Intrun vas de plastic, mixam margarina cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi ouale, continuam sa mixam ingredientele. Se adauga iaurtul, omogenizam, la sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt, mixam pana la incorporarea acestora. Turnam compozitia intro tava tapetata cu hartie de copt. Adaugam in blat prunele spalate, curatate de samburi, taiate bucatele si amestecate cu 2 linguri de zahar si 3 lingurite cu varf de scortisoara. Intoducem tava in cuptorul preincalzit si coacem 20-30 minute. Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca, se serveste pudrata cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Dimensiunea tavii este: 36 cm x 25 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si scortisoara, gustul si aroma perfecta!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca si bezea

Prajitura cu nuca si bezea

Se pune untul la topit, apoi se ia de pe foc si se adauga treptat galbenusurile. Dupa ce s-au amestecat

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

Se prepara blatul din biscuitii macinati fin si framanatati cu untul moale si mierea de albine.Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

    O bunatate......ca de obicei....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

    Ca de obicei ... un deliciu...

  • Fara foto

    Bianca (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

    Foarte buna! Multumim pt reteta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Super yummy!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      O bunatate de prajitura, felicitari !

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      forte bine arata bravo

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      ce buna e...Bravo!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      Mariela, iar umblii cu ademeneli? Asa dimineata? Toata ziua o sa stau cu gandul la prajitura ta. Super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pt blat: 100 g margarina Unirea
  • 1 cana zahar (cam 220g)
  • 3 oua
  • 1 cutie si jumatate de iaurt danone mic(cam 200 g)
  • 300 g faina alba
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt.
  • Pt umplutura: 500 g prune
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic vanilie
  • 3 lingurite praf de scortisoara.
  • Pt pudrat: zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

mia (Chef de cuisine)

O bunatate......ca de obicei....

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata si piersici