Preparare blat
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale, continuand mixarea la viteza cea mai mica.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se lasa cateva minute sa se raceasca.
Se adauga ciocolata, amestecand cu un tel, iar la sfarsit se incorporeaza faina cernuta .
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava deptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.
Preparare crema de smochine,tamarind si iasomie
Branza (de vaci am folosit eu) se amesteca cu smantana, si se proceseaza intr-un robot, apoi se adauga smochinele taiate felii, pastaile de tamarind si se continua procesarea.
Din bobocii de iasomie se face un ceai foarte concentrat.
Agar-agarul se amesteca cu ceaiul de iasomie si se mai lasa pe foc aproximativ 2 minute.
Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga peste crema de smochine,branza si se amesteca usor.
Se da crema la frigider timp de aproximativ o ora.
Asamblare si decorare prajitura
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale.
Se face un sirop concentrat din apa, pastaie de tamarind si iasomie, se lasa sa se raceasca apoi se adauga o lingura de miere.
Blaturile se insiropeaza bine cu siropul de mai sus.
Intr-un platou se pune primul blat se adauga crema de smochine,tamarind si iasomie, se adauga al doilea blat si se da la frigider pentru cel putin 2 ore.
Cu ajutorul unor cercuri de inox se decupeaza prajiturele mai mici.
Fiecare prajitura obtinuta se glazureaza cu ciocolata topita si se orneaza cu smochine si boboci de iasomie.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii