autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu smochine, tamarind si iasomie

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente, Pentru blat, , 5 oua, 5 linguri de zahar, 10 linguri faina, 50 g unt, 70 g ciocolata neagra, , Pentru crema de smochine, tamarind si iasomie, , 350 g branza, 100 g smantana, 5 smochine, 5 pastai de tamarind, boboci de iasomie, 1 lingura agar-agar, , Pentru decor, , 150 g ciocolata neagra, smochine, boboci iasomie

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Preparare blat



Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale, continuand mixarea la viteza cea mai mica.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se lasa cateva minute sa se raceasca.

Se adauga ciocolata, amestecand cu un tel, iar la sfarsit se incorporeaza faina cernuta .

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava deptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.



Preparare crema de smochine,tamarind si iasomie



Branza (de vaci am folosit eu) se amesteca cu smantana, si se proceseaza intr-un robot, apoi se adauga smochinele taiate felii, pastaile de tamarind si se continua procesarea.

Din bobocii de iasomie se face un ceai foarte concentrat.

Agar-agarul se amesteca cu ceaiul de iasomie si se mai lasa pe foc aproximativ 2 minute.

Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga peste crema de smochine,branza si se amesteca usor.

Se da crema la frigider timp de aproximativ o ora.



Asamblare si decorare prajitura



Blatul copt si racit se taie in doua parti egale.

Se face un sirop concentrat din apa, pastaie de tamarind si iasomie, se lasa sa se raceasca apoi se adauga o lingura de miere.

Blaturile se insiropeaza bine cu siropul de mai sus.



Intr-un platou se pune primul blat se adauga crema de smochine,tamarind si iasomie, se adauga al doilea blat si se da la frigider pentru cel putin 2 ore.

Cu ajutorul unor cercuri de inox se decupeaza prajiturele mai mici.

Fiecare prajitura obtinuta se glazureaza cu ciocolata topita si se orneaza cu smochine si boboci de iasomie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smochine, tamarind si iasomie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placintuta cu mere si scortisoara

Placintuta cu mere si scortisoara

Ouale intregi se amesteca bine cu zaharul , pina isi dubleaza volumul. Se adauga apoi zaharul vanilat,

8 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Clătite pentru începători(La Chandeleur-Întâmpinarea Domnului)

Clătite pentru începători(La Chandeleur-Întâmpinarea Domnului)

Reţeta mea Se cerne făina. Se sparg ouăle, se pune sarea şi iaurtul. Se toarnă treptat apa,

15 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • 50 g unt
  • 70 g ciocolata neagra
  • Pentru crema de smochine
  • tamarind si iasomie
  • 350 g branza
  • 100 g smantana
  • 5 smochine
  • 5 pastai de tamarind
  • boboci de iasomie
  • 1 lingura agar-agar
  • Pentru decor
  • 150 g ciocolata neagra
  • smochine
  • boboci iasomie

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si stafide