autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu stafide de post

Autor: franceza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: franceza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 noiembrie 2009

Ingrediente
, - 1,5 cana faina, , - 1,5 cana apa rece, , - 1 cana ulei, , - 1,5 cana zahar, , - 1 praf de copt, , - 2 linguri cacao, , - 50g stafide, , - coaja rasa de lamaie,, , - 1 fiola de esenta de rom,, , - 1 fiola esenta de vanilie.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare


Se amesteca intr-un castron apa, faina, uleiul, zaharul. Se dizolva praful de copt intr-o lingurita de otet si se adauga la amestecul initial. In final se adauga aromele, cacao si stafidele, obtinandu-se o crema groasa ca o smantana. Se coace intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina aproximativ 45 minute la 160 grade. Se scoate si se pudreaza cu zahar. Se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu stafide de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri bicolore

Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o

23 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pasca cu branza,crema de smantana si bezea

Pasca cu branza,crema de smantana si bezea

Intai de toate operatiunile, cu o seara inainte pregatiti smantana pentru crema. Intr-un bol puneti

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    claud1a04 (Chef de cuisine):

    daca am o tava mai mare dublez ingredientele retetei? daca cuptoru meu arde pot sa o tin mai putin de 40 de minute in cuptor? negresa si pandispanul le tin 25 de minute

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    Foarte buna!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    Bună reţetă de post.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 1,5 cana faina
  • - 1,5 cana apa rece
  • - 1 cana ulei
  • - 1,5 cana zahar
  • - 1 praf de copt
  • - 2 linguri cacao
  • - 50g stafide
  • - coaja rasa de lamaie,
  • - 1 fiola de esenta de rom,
  • - 1 fiola esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de franceza
Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Morcovul, ardeii, ceapa si vanata se taie rondele si se aseaza pe fundul unei tavi de ceramica. Pestele

5 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Pateu de post cu linte

Pateu de post cu linte

Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2

5 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete de post
Placinte cu varza murata

Placinte cu varza murata

Se face un aluat din cele 2 tipuri de faina,apa calda,drojdia dizolvata impreuna cu zaharul,amestecate

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete de post

cristina i. (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta pufoasa cu visine mari