autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu stafide de post

Autor: franceza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: franceza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 noiembrie 2009

Ingrediente
, - 1,5 cana faina, , - 1,5 cana apa rece, , - 1 cana ulei, , - 1,5 cana zahar, , - 1 praf de copt, , - 2 linguri cacao, , - 50g stafide, , - coaja rasa de lamaie,, , - 1 fiola de esenta de rom,, , - 1 fiola esenta de vanilie.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare


Se amesteca intr-un castron apa, faina, uleiul, zaharul. Se dizolva praful de copt intr-o lingurita de otet si se adauga la amestecul initial. In final se adauga aromele, cacao si stafidele, obtinandu-se o crema groasa ca o smantana. Se coace intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina aproximativ 45 minute la 160 grade. Se scoate si se pudreaza cu zahar. Se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu stafide de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu untura si iaurt

Cornulete cu untura si iaurt

Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un castron uscat, fara urme de grasime.

13 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    claud1a04 (Chef de cuisine):

    daca am o tava mai mare dublez ingredientele retetei? daca cuptoru meu arde pot sa o tin mai putin de 40 de minute in cuptor? negresa si pandispanul le tin 25 de minute

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    Foarte buna!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    Bună reţetă de post.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 1,5 cana faina
  • - 1,5 cana apa rece
  • - 1 cana ulei
  • - 1,5 cana zahar
  • - 1 praf de copt
  • - 2 linguri cacao
  • - 50g stafide
  • - coaja rasa de lamaie,
  • - 1 fiola de esenta de rom,
  • - 1 fiola esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de franceza
Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Morcovul, ardeii, ceapa si vanata se taie rondele si se aseaza pe fundul unei tavi de ceramica. Pestele

5 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Pateu de post cu linte

Pateu de post cu linte

Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2

5 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete de post
Placinte cu varza murata

Placinte cu varza murata

Se face un aluat din cele 2 tipuri de faina,apa calda,drojdia dizolvata impreuna cu zaharul,amestecate

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete de post

cristina i. (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite cu gem la Doubletta