autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu stafide de post

Autor: franceza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: franceza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 noiembrie 2009

Ingrediente
, - 1,5 cana faina, , - 1,5 cana apa rece, , - 1 cana ulei, , - 1,5 cana zahar, , - 1 praf de copt, , - 2 linguri cacao, , - 50g stafide, , - coaja rasa de lamaie,, , - 1 fiola de esenta de rom,, , - 1 fiola esenta de vanilie.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare


Se amesteca intr-un castron apa, faina, uleiul, zaharul. Se dizolva praful de copt intr-o lingurita de otet si se adauga la amestecul initial. In final se adauga aromele, cacao si stafidele, obtinandu-se o crema groasa ca o smantana. Se coace intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina aproximativ 45 minute la 160 grade. Se scoate si se pudreaza cu zahar. Se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu stafide de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu fulgi de ovaz

Fursecuri cu fulgi de ovaz

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine compozitia ca o crema. Pentru a va fi mai usor se poate aseza

5 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Bomboane multicolore mentolate

Bomboane multicolore mentolate

Ciocolatile se rup bucatele mici, se pun intr-un ceaunel ,la topit. Cand s-a topit se adauga cele

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    claud1a04 (Chef de cuisine):

    daca am o tava mai mare dublez ingredientele retetei? daca cuptoru meu arde pot sa o tin mai putin de 40 de minute in cuptor? negresa si pandispanul le tin 25 de minute

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    Foarte buna!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    Bună reţetă de post.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 1,5 cana faina
  • - 1,5 cana apa rece
  • - 1 cana ulei
  • - 1,5 cana zahar
  • - 1 praf de copt
  • - 2 linguri cacao
  • - 50g stafide
  • - coaja rasa de lamaie,
  • - 1 fiola de esenta de rom,
  • - 1 fiola esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de franceza
Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Morcovul, ardeii, ceapa si vanata se taie rondele si se aseaza pe fundul unei tavi de ceramica. Pestele

5 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Pateu de post cu linte

Pateu de post cu linte

Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2

5 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete de post
Placinte cu varza murata

Placinte cu varza murata

Se face un aluat din cele 2 tipuri de faina,apa calda,drojdia dizolvata impreuna cu zaharul,amestecate

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete de post

cristina i. (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Dulceata de catina