autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu struguri

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Ingrediente
pentru foi:, 3 ouă,, 150 ml ulei,, 4 linguri miere,, 2 linguri de zahăr,, un vârf linguriţă sare,, 340 g făină,, un plic praf de copt,, , Pentru crema de vanilie:, 500 ml lapte,, 4 gălbenuşuri,, 4 linguri rase cu făină,, 3 linguri zahăr,, O linguriţă esenţă de vanilie,, 100 g unt,, struguri albi, după gust, , Pentru glazură:, 120 g ciocolată neagră,, 70 ml lapte,, , pentru decor:, struguri albi, după gust

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 50 min

1 vot

Mod de preparare



Pentru foi: intr-un castron mai mare se amesteca ingredientele umede: ouăle cu uleiul şi mierea, apoi se adaugă cele uscate: zahărul, sarea, praful de copt şi făină cât cuprinde, omogenizând cu o lingură. Se obţine un aluat moale, pufos, dar care se poate întinde. Se presară făină pe masa de lucru, se împarte aluatul în trei sfere. Se întinde fiecare bucată de aluat în foaie subţirică şi se transferă pe dosul unei tăvi pudrate cu puţină făină. Se coace fiecare foaie la foc mic, 5-7 minute, până se face uşor aurie.

Pentru crema de vanilie: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi făina, se toarnă laptele cald în fir subţire, bătând cu un tel, apoi se pun pe foc mic, fierbând până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi vanilia, se amestecă bine şi se lasă la răcit.

Pentru glazură: se încălzeşte laptele într-un ibric, se face focul mic, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele, amestecând bine şi dând de pe foc din când în când, pentru a nu se arde. Se lasă un pic la răcit.

Pentru asamblare şi decor: într-o tavă sau pe un platou mare se aşază prima foaie, peste care se întinde jumătate din cremă, se presară boabe de struguri tăiate în jumătăţi, cărora le-am scos seminţele, apoi a doua foaie, crema rămasă, iar struguri, apoi ultima foaie. Se întinde glazura de ciocolată cu un cuţit sau o spatulă. Pentru un aspect frumos, se decorează cu boabe întregi de struguri. Se dă la frigider până a doua zi, astfel încât foile să se înmoaie.



Timp de pregătire: 1h 30min

Timp de coacere: 20min (între 5 şi 7 min fiecare foaie)

Porţii: 16



Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/prajitura-cu-struguri.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu frisca si struguri

Prajitura cu frisca si struguri

Se separa albusurile de galbenusuri(pentru a creste mai bine blatul e de preferat ca ouale sa fie

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu struguri

Prajitura cu struguri

Mi-am adus aminte ca aveam in carnetelul de demult, niste retete in care opaream bezeaua cu diverse

5 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Ioana , 09 ianuarie 2019

    Este foarte buna, imi place mult.

  • Gaby , 26 octombrie 2018

    Foarte buna, este delicioasa.

  • Andrei , 24 octombrie 2018

    Foarte buna.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 3 ouă,
  • 150 ml ulei,
  • 4 linguri miere,
  • 2 linguri de zahăr,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 340 g făină,
  • un plic praf de copt,
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte,
  • 4 gălbenuşuri,
  • 4 linguri rase cu făină,
  • 3 linguri zahăr,
  • O linguriţă esenţă de vanilie,
  • 100 g unt,
  • struguri albi
  • după gust
  • Pentru glazură:
  • 120 g ciocolată neagră,
  • 70 ml lapte,
  • pentru decor:
  • struguri albi
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Ioana

Este foarte buna, imi place mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu pere si gutui