autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2019

Ingrediente
2 tavi de 20/24 cm, Cate 2 oua,, 2 linguri de faina,, 2 linguri de zahar,, un praf de sare,, 1/2 lingurita praf de copt,, 2 linguri de ulei,, zahar vanilat, Umplutura, o ceasca de perle de tapioca,, 300 ml de sirop de cirese,, 6 linguri de dulceata de cirese, decor:, 200 ml frisca lichida , cateva cirese confiate

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara 2 foi de prajituri din cate 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare, cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu un pic de ulei, apoi se incorporeaza in albusuri tari si la urma se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt, apoi se toarna aluaturile, se presara deasupra zahar vanilat si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu cate 15 minute,pana se rumenesc usor pe margini.Se desprind cu lama unui cutit de hartia de copt si se lasa sa se raceasca bine.

2.Cesca de perle de tapioca se adauga in siropul de cirese pus la fiert in momentul cand da in clocot si se amesteca incontinuu pana ce perlele de tapioca devin incolore si scade tot siropul in care fierb.Se acopera etans cu o farfuriuta si se lasa sa traga perlutele tot siropul care mai ramane.Dupa ce s-au racit se strecoara bine de siropul ce a mai ramas(daca a mai ramas) si se amesteca cu dulceata de cirese.Se amesteca bine .

3. Se aseaza in tava in care s-au copt blaturile,o foaie de blat,deasupra ei se toarna uniform amestecul de tapioca si dulceata,se pune deasupra si a 2 a foaie de blat,se preseaza usor cu mana si se da la rece 2 ore.

E de preferat sa se lase de seara pana a 2 a zi apoi se taie si se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata bine,pana se intareste si se decoreaza cu cirese confiate.Este o prajitura foarte racoroasa si usor de preparat.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Brumarel

Prajitura Brumarel

Am pregătit o prajitură cu foi de pişcot, cremă de brânză cu ciocolată şi ness, decorată

1 vot    2 comentarii
2h 15 min
Prajituri
Brownie cu crema de branza

Brownie cu crema de branza

Topim ciocolata cu untul. Mixam ouale cu zaharul si sarea pana cresc in volum si devin spumoase.

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 tavi de 20/24 cm
  • Cate 2 oua,
  • 2 linguri de faina,
  • 2 linguri de zahar,
  • un praf de sare,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 2 linguri de ulei,
  • zahar vanilat
  • Umplutura
  • o ceasca de perle de tapioca,
  • 300 ml de sirop de cirese,
  • 6 linguri de dulceata de cirese
  • decor:
  • 200 ml frisca lichida 
  • cateva cirese confiate

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu caise caramelizate