Ingrediente
2 tavi de 20/24 cm, Cate 2 oua,, 2 linguri de faina,, 2 linguri de zahar,, un praf de sare,, 1/2 lingurita praf de copt,, 2 linguri de ulei,, zahar vanilat, Umplutura, o ceasca de perle de tapioca,, 300 ml de sirop de cirese,, 6 linguri de dulceata de cirese, decor:, 200 ml frisca lichida , cateva cirese confiate
Dificultate: Medie | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
2.Cesca de perle de tapioca se adauga in siropul de cirese pus la fiert in momentul cand da in clocot si se amesteca incontinuu pana ce perlele de tapioca devin incolore si scade tot siropul in care fierb.Se acopera etans cu o farfuriuta si se lasa sa traga perlutele tot siropul care mai ramane.Dupa ce s-au racit se strecoara bine de siropul ce a mai ramas(daca a mai ramas) si se amesteca cu dulceata de cirese.Se amesteca bine .
3. Se aseaza in tava in care s-au copt blaturile,o foaie de blat,deasupra ei se toarna uniform amestecul de tapioca si dulceata,se pune deasupra si a 2 a foaie de blat,se preseaza usor cu mana si se da la rece 2 ore.
E de preferat sa se lase de seara pana a 2 a zi apoi se taie si se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata bine,pana se intareste si se decoreaza cu cirese confiate.Este o prajitura foarte racoroasa si usor de preparat.
Pofta buna!