autor:

kati09

» » Prajituri

Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, - 6 oua, - 6 linguri faina, - 6 linguri zahar, - un plic praf de copt, - scortisoara macinata., , Pentru umplutura de mere:, - 5-6 mere, - 4-5 linguri zahar, - scortisoara macinata., , Pentru crema de cocos:, - 1 plic praf de budinca cu gust de cocos, - 4 linguri zahar, - 400 ml lapte, - 200 g margarina, - 150 g zahar tos, - 1 plic zahar vanilat, , Pentru ornat:, - fulgi de nuca de cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preparam prima data unplutura de mere: curatam merele, le razuim si le punem la calit intr-o oala, pe foc mic. Cand s-a inmuiat compozitia, adaugam cele 4-5 linguri de zahar (in functie de preferinta, aceasta cantitate poate fi si mai mica) si o lingurita de scortisoara. Le amestecam bine si lasam umplutura sa se raceasca.



Urmeaza acum sa preparam blatul: spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, pana cand tot zaharul se topeste. Intr-un vas separat asmestecam faina cu praful de copt si scortisoara. Batem albusurile pana cand obtinem o bezea tare. Amestecand continuu, incet-incet adaugam amestecul de faina, praf de copt si scortisoara la galbenusuri. Amestecam, apoi adaugam incet si bezeaua, amestecand de data aceasta cu mare grija. Tapetam o tava cu hartie de copt sau o ungem cu margarina si o presaram cu faina, turnam aluatul in ea, apoi dam blatul la cuptor preincalzit si o coacem aproximativ 20-25 de minute. Cu ajutorul unei scobitoare putem verifica daca blatul e copt sau nu. Cand s-a copt, scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.



Preparam acum crema de cocos: praful de budinca amestecam cu 4 linguri de zahar si cativa militri de lapte. Dupa 5 minute adaugam si restul de lapte si fierbem pe foc mic, amestecand continuu. Lasam sa se raceasca. Batem spuma margarina, apoi adaugam si zaharul tos si zaharul vanilat. Cand budinca s-a racit, o adaugam treptat la margarina, amestecandu-le bine.



Asamblam acum prajitura: Taiem blatul in doua. Asezam un blat pe o tava si o ungem cu umplutura de mere. Urmeaza al doilea blat si deasupra crema de cocos. Daca avem destula crema, putem inveli si marginile prajiturii. Presaram fulgi de nuca de cocos peste crema, pentru a obtine o adevarata prajitura "de iarna", parca ar fi inzapezita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

Se despart ouale. Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zahar vanilat. Apoi

42 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Vieneza 2

Prajitura Vieneza 2

In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • kati09

    kati09 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Pentru Fragolina Bianca: ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele. :) Praful de budinca cu gust de cocos eu am gasit in supermarketul Real de la noi (eu sunt din Oradea), de la firma Dr. Oetker. Si mie mi s-a parut interesant, ca nici eu nu vazusem pana atunci. In cazul in care totusi nu gasesti, prajitura se poate pregati si cu praf de budinca cu gust de vanilie, va fi la fel de gustoasa.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Arata foarte bine.

  • fragolina bianca

    fragolina bianca (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Sa stii ca am citit toate retetele tale si sunt foarte interesante.Sper sa gasesc praf de budinca cu gust de cocos ca nu am vazut niciodata.MULTUMESC!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Tare gustoasa trebuie sa fie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri faina
  • - 6 linguri zahar
  • - un plic praf de copt
  • - scortisoara macinata.
  • Pentru umplutura de mere:
  • - 5-6 mere
  • - 4-5 linguri zahar
  • - scortisoara macinata.
  • Pentru crema de cocos:
  • - 1 plic praf de budinca cu gust de cocos
  • - 4 linguri zahar
  • - 400 ml lapte
  • - 200 g margarina
  • - 150 g zahar tos
  • - 1 plic zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • - fulgi de nuca de cocos.

Raporteaza reteta

Retete
de kati09
Prajitura cu mac, branza si mere

Prajitura cu mac, branza si mere

Pentru blat se încălzeşte puţin laptele. Se cerne făina într-un castron şi se face o gropiţă

1 vot    3 comentarii
1h
Prajituri
Tort de branza in doua culori

Tort de branza in doua culori

Intr-un castron se amesteca faina cu praf de copt. Se inglobeaza zahar tos, zahar vanilinat, oua

11 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tarta cu doua umpluturi

Tarta cu doua umpluturi

Se zdrobeste cubul de drojdie si se amesteca cu 1/2 lingurita zahar, 1 lingura faina si 40 ml apa.

2 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

kati09 (Chef de cuisine)

Pentru Fragolina Bianca: ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele. :) Praful de budinca cu gust de cocos eu am gasit in supermarketul Real de la noi (eu sunt din Oradea), de la firma Dr. Oetker. Si mie mi s-a parut interesant, ca nici eu nu vazusem pana atunci. In cazul in care totusi nu gasesti, prajitura se poate pregati si cu praf de budinca cu gust de vanilie, va fi la fel de gustoasa.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tort aniversar "cioco"