Preparam prima data unplutura de mere: curatam merele, le razuim si le punem la calit intr-o oala, pe foc mic. Cand s-a inmuiat compozitia, adaugam cele 4-5 linguri de zahar (in functie de preferinta, aceasta cantitate poate fi si mai mica) si o lingurita de scortisoara. Le amestecam bine si lasam umplutura sa se raceasca.
Urmeaza acum sa preparam blatul: spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, pana cand tot zaharul se topeste. Intr-un vas separat asmestecam faina cu praful de copt si scortisoara. Batem albusurile pana cand obtinem o bezea tare. Amestecand continuu, incet-incet adaugam amestecul de faina, praf de copt si scortisoara la galbenusuri. Amestecam, apoi adaugam incet si bezeaua, amestecand de data aceasta cu mare grija. Tapetam o tava cu hartie de copt sau o ungem cu margarina si o presaram cu faina, turnam aluatul in ea, apoi dam blatul la cuptor preincalzit si o coacem aproximativ 20-25 de minute. Cu ajutorul unei scobitoare putem verifica daca blatul e copt sau nu. Cand s-a copt, scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.
Preparam acum crema de cocos: praful de budinca amestecam cu 4 linguri de zahar si cativa militri de lapte. Dupa 5 minute adaugam si restul de lapte si fierbem pe foc mic, amestecand continuu. Lasam sa se raceasca. Batem spuma margarina, apoi adaugam si zaharul tos si zaharul vanilat. Cand budinca s-a racit, o adaugam treptat la margarina, amestecandu-le bine.
Asamblam acum prajitura: Taiem blatul in doua. Asezam un blat pe o tava si o ungem cu umplutura de mere. Urmeaza al doilea blat si deasupra crema de cocos. Daca avem destula crema, putem inveli si marginile prajiturii. Presaram fulgi de nuca de cocos peste crema, pentru a obtine o adevarata prajitura "de iarna", parca ar fi inzapezita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii