autor:

Alina

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
Blat, 11 oua (7 oua medii si 4 oua mari), 255 g zahar tos, 235 g faina, 50 g cacao, 10 g praf de copt, 250 g visine congelate, , Glazura, , 90 g ciocolata amaruie, 1 lgt ulei palmier/ulei floarea soarelui, 30-40 ml cafea tare, Decor, , coaja de la 2 portocale, 1 lg zahar + 3 lg de apa, felii de capsune, frunze de menta

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu 132 g de zahar pana cand acesta se dizolva complet.
4. Galbenusurile le batem cu 123 g zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul.
5. Amestecam cu ajutorul unei spatule, galbenusurile batute cu albusurile spuma.
6. Amestecam faina cu cacaoa si cu praful de copt, pastram doua linguri din amestec, iar restul il cernem in ouale batute putin cate putin si il incorporam cu miscari circulare, de jos in sus cu ajutorul spatulei/lingurii de lemn.
7. Visinele le dam prin amestecul de faina si cacao dat deoparte si le incorporam in compozitie.
8. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile 36 x36 cm si introducem in cuptorul preincalzit la timp de 45 min. Verificati cu o scobitoare, daca iese curata atunci prajitura e coapta.
9. Scoatem, lasam la racit si apoi taiem in patrate de 6x6 cm.
10. Glazura o preparam astfel : intr-un vas punem ciocolata uleiul de palmier si cafeaua si topim la foc mic amestecand continuu. Cat este inca fierbinte glazuram fiecare bucata.
11. Pentru decor taiem fasii subtiri din coaja de portocala cu ajutorul unui curatator de legume. Punem apa si zaharul la fiert, iar cand dau in clocot aruncam coajile de portocale, lasam 5 minute si apoi oprim focul. Scoatem cojile la scurs intr-o farfurie, iar apoi le putem utiliza la decor, punandu-le deasupra feliilor de capsune.
Nota!
1. In locul visinelor puteti folosi orice alt fruct proaspat, congelat sau deshidratat.
2. Dublati cantitatea de glazura pentru ca este doar pentru jumatate de tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, cacao si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PLACINTA CU PERE

PLACINTA CU PERE

1. Se bate untul cu jumate de zahar pina se topeste untul, apoi se aduaga faina. Aluatul astfel obtinut

12 voturi    8 comentarii
4h 30 min
Prajituri
Negresa Cu Kiwi Si Glazura De Albus

Negresa Cu Kiwi Si Glazura De Albus

1-Se amesteca laptele cu margarina topita si cana cu zahar pudra pana se topeste putin zaharul. 2-Se

9 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 11 oua (7 oua medii si 4 oua mari)
  • 255 g zahar tos
  • 235 g faina
  • 50 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 250 g visine congelate
  • Glazura
  • 90 g ciocolata amaruie
  • 1 lgt ulei palmier/ulei floarea soarelui
  • 30-40 ml cafea tare
  • Decor
  • coaja de la 2 portocale
  • 1 lg zahar + 3 lg de apa
  • felii de capsune
  • frunze de menta

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Peste aromatizat

Peste aromatizat

1. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. 2. Curatam pestele de solzi, il evisceram si ii taiem capul. 3.

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa cu crema de branza