autor:

Alina

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
Blat, 11 oua (7 oua medii si 4 oua mari), 255 g zahar tos, 235 g faina, 50 g cacao, 10 g praf de copt, 250 g visine congelate, , Glazura, , 90 g ciocolata amaruie, 1 lgt ulei palmier/ulei floarea soarelui, 30-40 ml cafea tare, Decor, , coaja de la 2 portocale, 1 lg zahar + 3 lg de apa, felii de capsune, frunze de menta

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu 132 g de zahar pana cand acesta se dizolva complet.
4. Galbenusurile le batem cu 123 g zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul.
5. Amestecam cu ajutorul unei spatule, galbenusurile batute cu albusurile spuma.
6. Amestecam faina cu cacaoa si cu praful de copt, pastram doua linguri din amestec, iar restul il cernem in ouale batute putin cate putin si il incorporam cu miscari circulare, de jos in sus cu ajutorul spatulei/lingurii de lemn.
7. Visinele le dam prin amestecul de faina si cacao dat deoparte si le incorporam in compozitie.
8. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile 36 x36 cm si introducem in cuptorul preincalzit la timp de 45 min. Verificati cu o scobitoare, daca iese curata atunci prajitura e coapta.
9. Scoatem, lasam la racit si apoi taiem in patrate de 6x6 cm.
10. Glazura o preparam astfel : intr-un vas punem ciocolata uleiul de palmier si cafeaua si topim la foc mic amestecand continuu. Cat este inca fierbinte glazuram fiecare bucata.
11. Pentru decor taiem fasii subtiri din coaja de portocala cu ajutorul unui curatator de legume. Punem apa si zaharul la fiert, iar cand dau in clocot aruncam coajile de portocale, lasam 5 minute si apoi oprim focul. Scoatem cojile la scurs intr-o farfurie, iar apoi le putem utiliza la decor, punandu-le deasupra feliilor de capsune.
Nota!
1. In locul visinelor puteti folosi orice alt fruct proaspat, congelat sau deshidratat.
2. Dublati cantitatea de glazura pentru ca este doar pentru jumatate de tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, cacao si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chocolate Christmas Muffins

Chocolate Christmas Muffins

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se bate untul/margarina cu zaharul pana se obtine o crema, se adauga

4 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Deliciu cu glazura de portocale

Deliciu cu glazura de portocale

Pentru blat:se amesteca galbenusurile cu uleiul,zaharul si cacao,se adauga albusurile spuma si se

11 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat
  • 11 oua (7 oua medii si 4 oua mari)
  • 255 g zahar tos
  • 235 g faina
  • 50 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 250 g visine congelate
  • Glazura
  • 90 g ciocolata amaruie
  • 1 lgt ulei palmier/ulei floarea soarelui
  • 30-40 ml cafea tare
  • Decor
  • coaja de la 2 portocale
  • 1 lg zahar + 3 lg de apa
  • felii de capsune
  • frunze de menta

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Peste aromatizat

Peste aromatizat

1. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. 2. Curatam pestele de solzi, il evisceram si ii taiem capul. 3.

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si bezea