Ingrediente
2 oua, 300gr zahar, 100 ml ulei, 500 ml lapte, 400gr faina, 200gr nuca macinata, 2 pliculete zahar vanilat, I lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita scortisoara, Suc de la ½ lamaie, 500gr visine, 500gr cirese
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
7 voturi
Mod de preparare
Intrun bol se amesteca scortisoara cu 100gr zahar
Se freaca ouale cu 200gr zahar pana devine ca o crema, se adauga treptat uleiul , zaharul vanilat, bicarbonatul stins cu sucul de lamiie si la final se adauga faina. Se amesteca bine totul , dupa care se toarna compozitia ( care curge si este ca un aluat de clatite dar mai gros) intro tava unsa si tapetata cu faina.
Deasupra se asaza fructele astfel incat sa fie acoperita toata suprafata, peste ele imprastiem amestecul de zahar cu scortisoara si acoperim totul cu nuca macinata.
Se da la cuptor si se coace la foc potrivit timp de 45’.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2009
Bun,bun,super bun...
Crystyna (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009
Super cu vişine şi cireşe! Felicitări!