Se spala fructele si li se scot samburii dupa care se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Intrun bol se amesteca scortisoara cu 100gr zahar
Se freaca ouale cu 200gr zahar pana devine ca o crema, se adauga treptat uleiul , zaharul vanilat, bicarbonatul stins cu sucul de lamiie si la final se adauga faina. Se amesteca bine totul , dupa care se toarna compozitia ( care curge si este ca un aluat de clatite dar mai gros) intro tava unsa si tapetata cu faina.
Deasupra se asaza fructele astfel incat sa fie acoperita toata suprafata, peste ele imprastiem amestecul de zahar cu scortisoara si acoperim totul cu nuca macinata.
Se da la cuptor si se coace la foc potrivit timp de 45’.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii