autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu visine din borcan

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
6 oua, 400 g zahar, 600 g faina, 400 ml ulei, 1 ceasca lapte sau apa minerala, 1 praf de copt, 1 zahat vanilat, 1 borcan visine fara samburi( pus pe iarna)

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul pina isi dubleaza volumul, apoi se adauga treptat uleiul. Se adauga zaharul vanilat si praful de copt apoi laptele si faina cite o lingura, pina se incorporeaza toata.
Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia facuta, amestecind usor.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune 1/2 din coca si se da la cuptorul dinainte incalzit, pina prinde o crusta.
Se imprastie visinele peste coca si se adauga si cealalta 1/2 de coca peste visine. Se coace pina devine prajitura aramie deasupra. Se incearca cu scobitoarea daca este coapta.
Dupa ce s-a copt , prajitura se lasa la racit, apoi se taie si se aseaza pe farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine din borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu visine din borcan- puse pe iarna

Prajitura cu visine din borcan- puse pe iarna

Se desface borcanul cu visine si se pun visinele intr-o strecuratoare, la scurs. Se separa albusurile

15 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Crema: 8 galbenusuri + 200g zahar pudra le mixam pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul, apoi

8 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Stan Elena

    Stan Elena (Chef de cuisine):

    Fac si eu aceasta prajitura dar cu visine proaspete.Reteta mea este cu 4 oua,6 linguri de apa care se bat 2-3 min.Se pune 250g zahar,250 g faina,1 praf de copt ,1 praf vanilie.Se pune compozitia in tava unsa si apoi punem visinile (curatate de samburi) Este nemaipomenita.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Mai am o reteta cu visine si cu mai putin ulei : 6 oua 300 g zahar 300 g faina 1/2 pahar ulei 1 plic zahar vanilat 1 plic praf copt. Albusurile se bat spumabine De mixeaza bine de tot zaharul cu galbenusurile, pina aproape ca-si dubleaza volumul. Se adauga ulei, praf copt, zahar vanilat, faina. Si se amesteca usor la mixer, pe viteza 2 apoi usor pe 1.... Se toarna intr-o forma tapetata cu faina, se pun fructele si se da la cuptorul dinainte incins... Merge cu orice fruct!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bianca Bogorodita , 31 mai 2014

    foarte buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    O nebunie !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 mai 2009

    Nu e cam mult ulei?

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      E super prajitura, sidy1 Pentru un aspect omogen al visinelor eu procedez asa:pun 2 straturi de visine(asa cum ai procedat tu)apoi dau tava la cuptor si cand s-a mai ridicat coca mai pun un strat de visine deasupra Visinele trebuie stoarse bine si tavalite prin faina sau pesment pentru a nu se lasa pe dosul tavii

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Super reteta Sidy,si eu am o reteta aproape identica.Nu o fac insa decat cu visine pentru ca imi place gustul lor putin acrisor din prajitura.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Ramona...ca sa nu mai cauti , uita-te aici : http://www.gustos.ro/retete-culinare/conserve-si-muraturi/visine-pentru-prajituri-si-sirop.html

    • Fara foto

      ramona cerasela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Imi place foarte mult prajitura (poate nu cu atit de mult ulei). Dar o fac doar in sezonul visinelor. Sa ma apuc sa caut reteta pentru conservarea visinelor, nu?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 600 g faina
  • 400 ml ulei
  • 1 ceasca lapte sau apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 zahat vanilat
  • 1 borcan visine fara samburi( pus pe iarna)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O nebunie !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere si dulceata de visine