Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, un praf de sare, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se adauga treptat uleiul, ca la maioneza. Se amesteca faina cu laptele si se adauga compozitia peste cea de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas si cu putina zeama de lamaie pana se intaresc, se adauga in compozitia de mai sus, se pune praful de cpot stins si se amesteca cu grija. Se toarna compozitia intro tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, se aseaza feliile de piersici si visinele fara samburi amestecate in prealabil cu pesmet sau gris ca sa nu-si lase zeama. Se da prajitura la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-35 minute. Dupa ce s-a copt, se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se glazureaza cu ciocolata amestecata cu o lingura de ulei si topita in baie de aburi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii