autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU VISINE SI PIERSICI.

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
350 g faina, 200 ml lapte, 250 g zahar, 100 ml ulei, 4 oua, 6 piersici, 2 maini visine, 50 g pesmet sau gris, coaja rasa de la o lamaie, 1 plic zahar vanilat, 1/2 plic praf de copt, sare, 200 g ciocolata de menaj

Dificultate: Medie Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, un praf de sare, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se adauga treptat uleiul, ca la maioneza. Se amesteca faina cu laptele si se adauga compozitia peste cea de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas si cu putina zeama de lamaie pana se intaresc, se adauga in compozitia de mai sus, se pune praful de cpot stins si se amesteca cu grija. Se toarna compozitia intro tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, se aseaza feliile de piersici si visinele fara samburi amestecate in prealabil cu pesmet sau gris ca sa nu-si lase zeama. Se da prajitura la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-35 minute. Dupa ce s-a copt, se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se glazureaza cu ciocolata amestecata cu o lingura de ulei si topita in baie de aburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU VISINE SI PIERSICI." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata Black&White

Ciocolata Black&White

Untul se incalzeste in deshidrator, sau in orice alt mod dorim, la 40 de grade, pana devine lichid.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza si seminte de pin

Placinta cu branza si seminte de pin

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Pentru a obtine baza, amestecam toate ingredientele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana_Diana

    Adriana_Diana (Bucatar) , 10 iulie 2015

    Faina amestecata cu laptele au format un aluat consistent care nu s-a mai amestecat cu galbenusurile. Fiasco total. Cine mai are curaj sa incerce sa-mi spuna si mie daca am gresit ceva. Inafara de greseala de a lua de buna reteta asta.

  • felicia

    felicia (Chef de cuisine) , 26 iunie 2014

    acum este la cuptor !!!!in 30 de minute o scot!!!!!!!!vreti si voi??

Dificultate

Medie

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 oua
  • 6 piersici
  • 2 maini visine
  • 50 g pesmet sau gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • 200 g ciocolata de menaj

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

Adriana_Diana (Bucatar)

Faina amestecata cu laptele au format un aluat consistent care nu s-a mai amestecat cu galbenusurile. Fiasco total. Cine mai are curaj sa incerce sa-mi spuna si mie daca am gresit ceva. Inafara de greseala de a lua de buna reteta asta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu iaurt