Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 gr nuca macinata
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 350 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie cu menta
  • 2 lingurite esenta de menta
  • 1/2 cana zmeura
  • trufe de ciocolata pentru decor
  • merisoare pentru decor

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea cremei:

Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.

Punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste.

Luam de pe foc, dam la rece 5-6 ore.

Dupa acest timp o scoatem si o mixam, la viteza mare, pana devine spuma, adaugam esenta de menta. Dam crema la rece pana asamblam prajitura.

Blatul:

Mixam ouale spuma cu zaharul.

Adaugam praful de copt, esenta, nuca macinata, iar la final faina cernuta.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.

Bagam blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.

Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Peste blatul rece punem putina crema, o intindem, asezam zmeura.

Punem restul de crema, o nivelam usor.

O dam la rece pentru vreo 2 ore, o portionam si o decoram cu trufe de ciocolata si merisoare.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise