autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri faina, 100 gr nuca macinata, 2 lingurite praf de copt, 2 lingurite esenta de vanilie, Crema:, 350 ml frisca lichida, 250 gr ciocolata cu lapte, 100 gr ciocolata amaruie cu menta, 2 lingurite esenta de menta, 1/2 cana zmeura, trufe de ciocolata pentru decor, merisoare pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea cremei:
Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste.
Luam de pe foc, dam la rece 5-6 ore.
Dupa acest timp o scoatem si o mixam, la viteza mare, pana devine spuma, adaugam esenta de menta. Dam crema la rece pana asamblam prajitura.
Blatul:
Mixam ouale spuma cu zaharul.
Adaugam praful de copt, esenta, nuca macinata, iar la final faina cernuta.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Bagam blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.
Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Peste blatul rece punem putina crema, o intindem, asezam zmeura.
Punem restul de crema, o nivelam usor.
O dam la rece pentru vreo 2 ore, o portionam si o decoram cu trufe de ciocolata si merisoare.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bile cu prune, capsuni sau caise

Bile cu prune, capsuni sau caise

1. Se bate untul/margarina cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta

14 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu biscuiti si mere (fara coacere)

Prajitura cu biscuiti si mere (fara coacere)

Apa si zaharul le punem la fiert, pana cand zaharul se topeste. Intre timp curatam merele de coaja

6 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 gr nuca macinata
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 350 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie cu menta
  • 2 lingurite esenta de menta
  • 1/2 cana zmeura
  • trufe de ciocolata pentru decor
  • merisoare pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Clatite banatene