autor:

» » Prajituri

Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri faina, 100 gr nuca macinata, 2 lingurite praf de copt, 2 lingurite esenta de vanilie, Crema:, 350 ml frisca lichida, 250 gr ciocolata cu lapte, 100 gr ciocolata amaruie cu menta, 2 lingurite esenta de menta, 1/2 cana zmeura, trufe de ciocolata pentru decor, merisoare pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea cremei:
Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste.
Luam de pe foc, dam la rece 5-6 ore.
Dupa acest timp o scoatem si o mixam, la viteza mare, pana devine spuma, adaugam esenta de menta. Dam crema la rece pana asamblam prajitura.
Blatul:
Mixam ouale spuma cu zaharul.
Adaugam praful de copt, esenta, nuca macinata, iar la final faina cernuta.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Bagam blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.
Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Peste blatul rece punem putina crema, o intindem, asezam zmeura.
Punem restul de crema, o nivelam usor.
O dam la rece pentru vreo 2 ore, o portionam si o decoram cu trufe de ciocolata si merisoare.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 gr nuca macinata
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 350 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie cu menta
  • 2 lingurite esenta de menta
  • 1/2 cana zmeura
  • trufe de ciocolata pentru decor
  • merisoare pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu branza si visine