autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura de ciocolata

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Prajitura:, 225 gr unt nesarat, 300 gr zahar, 4 oua, 1 lingurita esenta de vanilie, 315 gr faina, 65 gr cacao pudra, 1/2 lingurita praf de scortisoara, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita sare, 80 gr fulgi ciocolata semi-dulce (ciocolata tocata bucatele), 50 gr nuca taiata marunt (optional), 245 gr lapte batut, , Glazura:, 100 gr ciocolata amaruie, 85 gr zahar, 50 gr unt nesarat, 120 gr frisca lichida, 2 linguri rom/ cognac (optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 gr C si se unge tava cu unt.
Pentru prajitura, se mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.
Se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare, apoi vanilia.
Separat, intr-un castron se amesteca faina, pudra de cacao, praful de scortisoara, bicarbonatul si sarea.
Se adauga fulgii de ciocolata si nuca taiata marunt, amestecand bine toate ingredientele.
In compozitia cu unt se adauga alternativ amestecul de faina si laptele batut.
Se toarna compozitia in tava pregatita si se introduce la cuptor pentru aproximativ 1 ora (dupa care se poate face testul scobitorii).
Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pentru glazura, se amesteca toate ingredientele la bain-marie apoi glazura se toarna peste prajitura.
Se lasa 20 de minute sa se intareasca inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu pere si ciocolata

Prajitura cu pere si ciocolata

Se bate untul cu zaharul,se adauga,ouale,faina praful de copt,laptele apoi miezul de nuca si la sfarsit

3 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu ciocolata si visine

Prajitura cu ciocolata si visine

Am incalzit dulceata de visine intr-un vas cu apa la foc mic, apoi am strecurat visinele. Siropul

6 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Prajitura:
  • 225 gr unt nesarat
  • 300 gr zahar
  • 4 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 315 gr faina
  • 65 gr cacao pudra
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 80 gr fulgi ciocolata semi-dulce (ciocolata tocata bucatele)
  • 50 gr nuca taiata marunt (optional)
  • 245 gr lapte batut
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 85 gr zahar
  • 50 gr unt nesarat
  • 120 gr frisca lichida
  • 2 linguri rom/ cognac (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

15 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Nuci cu crema