Prajitura de ciocolata

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura de ciocolata

Ingrediente

  • Prajitura:
  • 225 gr unt nesarat
  • 300 gr zahar
  • 4 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 315 gr faina
  • 65 gr cacao pudra
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 80 gr fulgi ciocolata semi-dulce (ciocolata tocata bucatele)
  • 50 gr nuca taiata marunt (optional)
  • 245 gr lapte batut
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 85 gr zahar
  • 50 gr unt nesarat
  • 120 gr frisca lichida
  • 2 linguri rom/ cognac (optional)

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 gr C si se unge tava cu unt.

Pentru prajitura, se mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.

Se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare, apoi vanilia.

Separat, intr-un castron se amesteca faina, pudra de cacao, praful de scortisoara, bicarbonatul si sarea.

Se adauga fulgii de ciocolata si nuca taiata marunt, amestecand bine toate ingredientele.

In compozitia cu unt se adauga alternativ amestecul de faina si laptele batut.

Se toarna compozitia in tava pregatita si se introduce la cuptor pentru aproximativ 1 ora (dupa care se poate face testul scobitorii).

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pentru glazura, se amesteca toate ingredientele la bain-marie apoi glazura se toarna peste prajitura.

Se lasa 20 de minute sa se intareasca inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise