prajitura de ciocolata cu crema

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
prajitura de ciocolata cu crema

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 pahar zahar
  • 250 gr margarina cu gust de unt/sau unt
  • 2 pachete de ciocolata amaruie
  • 11/4 pahar de faina
  • 1 praf de copt
  • 250 ml de smantana de frisca.
  • 1praf de zahar vanilat.

Mod de preparare

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas cu apa care fierbe) sau in cuptorul cu micro unde la faza de dezghetare ca sa nu se arda. se amesteca compozitia si se lasa sa se raceasca.

in aceasta compozitie se adauga galbenusurile de la cele sase oua si se amesteca sa fie omogena.

albusurile se bat separat cu zaharul pina spuma este tare si se adauga treptat in miscari usoare ca sa fie o compozitie spumoasa dupa care se adauga faina si prafurile treptat ca compozitia sa fie in continuare spumosa.

se incalzeste cuptorul inainte la 180 de grade sa fie cald dar nu prea tare.

se toarna compozita intr-o tava potrivita care se unge cu putin ulei sa-u unt.

marimea de tava este 26 rotunda sau dreptunghiulara de 30.

se coace 30-40 de minute si se verifica cu o scobitoare daca este gata.

cit prajitura se coace punem pe un foc mic sa se incalzeasca smintina dar sa nu fiarba la care adaugam ciocolata bucatele si amestecam pina este omogena putem adauga 25 de grame de unt si crema este mai luciosa si gustoasa. se lasa sa se raceasca putin si se toarna peste prajitura care a fost scoasa din cuptor si sa racit putin.

este usoara la facut eu o fac toata cu robotul care bate spuma .

se poate orna cu tot feluri de ornamente si este o prajitura pentru onomastica in special pentru copii.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni