autor:

LUBITA

» » Retete de Craciun

Prajitura de Craciun

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2015

Ingrediente
Blat:, 400g faina, 100ml ulei, 7linguri zahar, 4albusuri+3oua intregi, 1plic praf de copt, 100g nuca macinata, coaja rasa de la 2portocale, Crema:, 500ml lapte, 100g zahar, 1pachet de unt, 4galbenusuri, 40g amidon alimentar, 1pastaie de vanilie, fructe de padure, Glazura:, 150g ciocolata menaj, 1lingura unt, 2linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se freaca 3galbenusuri(de la ouale intregi) cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,se adauga uleiul cate putin,coaja de portocala,miezul de nuca,cele 7albusuri batute spuma cu un praf de sare,se amesteca usor cu o spatula iar la final faina amestecata cu praful de copt si cernuta;se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor la foc mediu 40min(depinde de cuptor)
Se fierbe laptele cu zahar,pastaia de vanilie taiata pe lungime la foc mic,se adauga galbenusurile frecate separat cu amidon si se amesteca continuu pana capata consistenta unei creme iar dupa ce s-a racit foarte bine,se incorporeaza untul moale cate putin,amestecand energic.
Intr-un vas pe foc mic sau bain-marie, se pun ingredientele pentru glazura,iar dupa ce s-a topit ciocolata se da deoparte vasul si se amesteca pentru fluidizare.
Blatul dupa ce s-a racit se taie pe orizontala,se pune jumatate din crema,deasupra fructele,se acopera cu restul de crema apoi a doua felie de blat,se preseaza putin si se lasa la frigider cateva ore.
Inainte de servire se toarna glazura,se orneaza,se taie si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura de Craciun cu mere

Prajitura de Craciun cu mere

Spălam şi curăţăm merele de coajă după care le radem pe răzătoarea mare cu grijă să nu

50 voturi    7 comentarii
45 min
Prajituri
Tarta cu branza dulce de vaci si piersici

Tarta cu branza dulce de vaci si piersici

 Pentru aluat, amestecăm ingredientele până când obţinem aluat omogen, apoi dăm

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2016

    Multumesc mult Sidy,multumesc si Gustos.ro,cu siguranta voi face multe bunatati!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2016

    FELICITARI draga Lulu ! Sa folosesti sanatoasa premiul si sa ne rasfeti cu multe bunatati....!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 400g faina
  • 100ml ulei
  • 7linguri zahar
  • 4albusuri+3oua intregi
  • 1plic praf de copt
  • 100g nuca macinata
  • coaja rasa de la 2portocale
  • Crema:
  • 500ml lapte
  • 100g zahar
  • 1pachet de unt
  • 4galbenusuri
  • 40g amidon alimentar
  • 1pastaie de vanilie
  • fructe de padure
  • Glazura:
  • 150g ciocolata menaj
  • 1lingura unt
  • 2linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

Multumesc mult Sidy,multumesc si Gustos.ro,cu siguranta voi face multe bunatati!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Carnea tocata am amestecat-o intr-un castron cu ou, orez, putin cimbru uscat, sare si piper. Am framantat bine cu mana pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura