autor:

LUBITA

» » Retete de Craciun

Prajitura de Craciun

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2015

Ingrediente
Blat:, 400g faina, 100ml ulei, 7linguri zahar, 4albusuri+3oua intregi, 1plic praf de copt, 100g nuca macinata, coaja rasa de la 2portocale, Crema:, 500ml lapte, 100g zahar, 1pachet de unt, 4galbenusuri, 40g amidon alimentar, 1pastaie de vanilie, fructe de padure, Glazura:, 150g ciocolata menaj, 1lingura unt, 2linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se freaca 3galbenusuri(de la ouale intregi) cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,se adauga uleiul cate putin,coaja de portocala,miezul de nuca,cele 7albusuri batute spuma cu un praf de sare,se amesteca usor cu o spatula iar la final faina amestecata cu praful de copt si cernuta;se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor la foc mediu 40min(depinde de cuptor)
Se fierbe laptele cu zahar,pastaia de vanilie taiata pe lungime la foc mic,se adauga galbenusurile frecate separat cu amidon si se amesteca continuu pana capata consistenta unei creme iar dupa ce s-a racit foarte bine,se incorporeaza untul moale cate putin,amestecand energic.
Intr-un vas pe foc mic sau bain-marie, se pun ingredientele pentru glazura,iar dupa ce s-a topit ciocolata se da deoparte vasul si se amesteca pentru fluidizare.
Blatul dupa ce s-a racit se taie pe orizontala,se pune jumatate din crema,deasupra fructele,se acopera cu restul de crema apoi a doua felie de blat,se preseaza putin si se lasa la frigider cateva ore.
Inainte de servire se toarna glazura,se orneaza,se taie si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura de Craciun cu mere

Prajitura de Craciun cu mere

Spălam şi curăţăm merele de coajă după care le radem pe răzătoarea mare cu grijă să nu

49 voturi    6 comentarii
45 min
Prajituri
Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui

Intr-un vas, punem carnea cu oul, boia, piperul, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, tocata

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2016

    Multumesc mult Sidy,multumesc si Gustos.ro,cu siguranta voi face multe bunatati!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2016

    FELICITARI draga Lulu ! Sa folosesti sanatoasa premiul si sa ne rasfeti cu multe bunatati....!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 400g faina
  • 100ml ulei
  • 7linguri zahar
  • 4albusuri+3oua intregi
  • 1plic praf de copt
  • 100g nuca macinata
  • coaja rasa de la 2portocale
  • Crema:
  • 500ml lapte
  • 100g zahar
  • 1pachet de unt
  • 4galbenusuri
  • 40g amidon alimentar
  • 1pastaie de vanilie
  • fructe de padure
  • Glazura:
  • 150g ciocolata menaj
  • 1lingura unt
  • 2linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

Multumesc mult Sidy,multumesc si Gustos.ro,cu siguranta voi face multe bunatati!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Biscuiti cu mac si ciocolata alba