autor:

Piri Piri e Canela

» » Dulciuri diverse

Prajitura de iaurt cu capsuni si vin de Porto

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Ingrediente
28ogr unt si 300gr zahar5 oua si 300gr faina1 lingurita drojdie uscata,1 iaurt natural sau fructe,coaja rasa de la o portocala si sucul.Pt. caramelul de capsuni:3 cani mari de capsuni taiate in jumatati,7 linguri zahar,sucul de la portocala razuita,1 lingura scortisoara+1 baton de scortisoara,3 linguri mari de vin de Porto.

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Untul moale se bate spuma cu zaharul si coaja de portocala.Albusele se bat separat spuma.Galbenusele se adauga pe rand,se adauga 150 gr faina si jumatate din albuse,apoi restul.La sfarsit se pune iaurtul si drojdia.Se pune o tigaie antiaderenta la foc mediu,se pun capsunile,zaharul,scortisoara si sucul de portocala sa fiarba cam 4-5 minute,se adauga vinul si se mai lasa.Se pregateste o forma rotunda care se tapeteaza cu hartie speciala.Se toarna o parte din capsuni,cealalta se pastreaza.Peste se pune blatul,si se da la cuptor,cca 45 minute.Se orneaza cu felii de portocala,capsuni,jumatati de nuca.Cu sosul ramas se poate decora.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de iaurt cu capsuni si vin de Porto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu banane si cocos

Rulada cu banane si cocos

- pisăm alunele de pădure - se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura After Eight

Prajitura After Eight

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul ,pana devin ca o crema,

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Un deliciu,ai atatea arome,nici nu avea cum sa nu iasa o bunatate.Felicitari pentru frumoasa prezentare.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Foarte aromata si fina!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    Trebuie sa fie un deliciu...

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 28ogr unt si 300gr zahar5 oua si 300gr faina1 lingurita drojdie uscata,1 iaurt natural sau fructe,coaja rasa de la o portocala si sucul.Pt. caramelul de capsuni:3 cani mari de capsuni taiate in jumatati,7 linguri zahar,sucul de la portocala razuita,1 lingura scortisoara+1 baton de scortisoara,3 linguri mari de vin de Porto.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Un deliciu,ai atatea arome,nici nu avea cum sa nu iasa o bunatate.Felicitari pentru frumoasa prezentare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Mousse de ciocolata