Intr-un bol, frecam untul tinut la temperatura camerei, cu zaharul, coaja de lamiae si esenta de rom, pana-si dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand galbenusurile, grisul si amidonul. Separat amestecam branza cu stafidele si smantana . In alt bol batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Amestecam continutul celor doua boluri, adaugam si albusurile battue si omogenizam cu o paleta.
Tapetam o tava (26/19cm) cu hartie de copt si turnam compozitia. Merele curatate de coaja, taiate in patru si crestate le punem deasupra peste aluat.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 70’.Dupa primele 40’, acoperim coca cu hartie de copt sau folie, pentru a nu se rumeni prea tare.
Scoatem tava, o lasam sa se raceasca putin, apoi turnam deasupra gemul de caise( pe care l-am incalzit si dizolvat cu 2 linguri de apa).
Lasam sa se raceasca bine (eu l-am lasat de seara pana dimineta), indepartam hartia de copt,presaram zaharul praf si portionam .
Eu am taiat prajitura, in patrate generoase pe care le-am ornat cu frisca in momentul servirii.
Pofta buna!
Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasaCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii