autor:

Lia Maria

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort de mere cu branza

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2010

Ingrediente
3 oua, 100g unt, 200g zahar, 1 fiola esenta de rom, Coaja rasa de la 1 lamaie, 100g stafide, 75 g gris, 1 plic praf de copt, 40g amidon, 800g branza proaspata de vaci, 200 g smantana grasa, 5 mere verzi, 5 linguri gem de caise, 30g zahar pudra, Frisca pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

49 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol, frecam untul tinut la temperatura camerei, cu zaharul, coaja de lamiae si esenta de rom, pana-si dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand galbenusurile, grisul si amidonul. Separat amestecam branza cu stafidele si smantana . In alt bol batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Amestecam continutul celor doua boluri, adaugam si albusurile battue si omogenizam cu o paleta.
Tapetam o tava (26/19cm) cu hartie de copt si turnam compozitia. Merele curatate de coaja, taiate in patru si crestate le punem deasupra peste aluat.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 70’.Dupa primele 40’, acoperim coca cu hartie de copt sau folie, pentru a nu se rumeni prea tare.
Scoatem tava, o lasam sa se raceasca putin, apoi turnam deasupra gemul de caise( pe care l-am incalzit si dizolvat cu 2 linguri de apa).
Lasam sa se raceasca bine (eu l-am lasat de seara pana dimineta), indepartam hartia de copt,presaram zaharul praf si portionam .
Eu am taiat prajitura, in patrate generoase pe care le-am ornat cu frisca in momentul servirii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tiramisu diverse forme

Tiramisu diverse forme

Pentru a insiropa blatul taiat in doua pe orizontala se fierb: 1 l apa 3 lingurite nes 2 esente

7 voturi    5 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2015

    Ibrahim Mahmoud,English version: Apple Cake with Cheese Ingredients 3 eggs 100 g butter 200g sugar 1 ampoule rum Zest of 1 lemon 100g raisins 75 g semolina 1 sachet baking powder 40g starch 800g fresh cheese 200 g fat sour cream Five green apples 5 tablespoons apricot jam 30g caster sugar Whipped cream for garnish Method of preparation In a bowl, rub kept at room temperature butter with the sugar, lemon zest and rum, up-and doubled in volume. Add the egg yolks one by one, semolina and starch. Separately mix with raisins and cream cheese. In another bowl beat the egg whites with a pinch of salt. Mix the contents of the two bowls, add the egg and blend with a palette battue. Wallpapering a tray (26 / 19cm) with baking paper and pour the composition. Apples peeled, cut in quarters and put them over the slotted over the dough. Dam oven tray before heating to 70'.Dupa first 40 ', cover the dough with parchment paper or foil, not too crisp. Remove the pan, let it cool slightly, then pour over the apricot jam (which I heated and dissolved in 2 tablespoons water). Let cool well (I've left it up Morning evening), remove the parchment paper, sprinkle powdered sugar and partitioned. I cut the cake in squares generous that we garnish with whipped cream when serving. Bon Appetite!

  • Fara foto

    Ibrahim Mahmoud , 12 octombrie 2015

    could You please tell me the English Version .

  • Fara foto

    Lucia Mangra , 01 iunie 2015

    Arata f bine ,am sa incerc!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 martie 2014

      Mult spor la preparat si pofta la mancat !

    • Fara foto

      Viorica Dieac , 27 februarie 2014

      cu siguranta voi incerca

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 04 decembrie 2013

      cu siguranta voi incerca

    • Fara foto

      Orzan Ana Alina , 04 decembrie 2013

      cu siguranta voi incerca

    • Fara foto

      Ana-Maria Chirica , 04 decembrie 2013

      cu siguranta voi incerca

    • Fara foto

      Orzan Ana Alina , 04 decembrie 2013

      cu siguranta voi incerca

    • Fara foto

      Ana-Maria Chirica , 04 decembrie 2013

      cu siguranta voi incerca

    • Fara foto

      Orzan Ana Alina , 04 decembrie 2013

      buna. o intrebare. cand se pune praful de copt ca nu ai scris. aseara am facut-o eu, am lasat-o aproape 70 min si s-a ars un pic pe fund. eu cred ca este prea mult 70'

    • Fara foto

      Jose Maria Pineda Ortiz , 20 septembrie 2013

      cu siguranta voi incerca

    • Fara foto

      Sanda Morar , 19 septembrie 2013

      multumesc

    • Fara foto

      Sima Carmen , 19 septembrie 2013

      adevarul este ca arata bine!

    • Fara foto

      Gioia Ifrim , 19 septembrie 2013

      wow

    • Fara foto

      Simona Cnl Cnl , 19 septembrie 2013

      Oauuuuu ce bine arata .....o sa incerc si eu reteta asta......pupici.

    • Fara foto

      Valentina Albu , 19 septembrie 2013

      deliciossss

    • Fara foto

      Mariana Simionescu , 03 iunie 2013

      Deja imi ploua-n gura! =D

    • Fara foto

      Lore (Bucatar sef) , 05 aprilie 2013

      O minune de prajitura! o recomand cu caldura!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2012

      Multumesc ! Este excelenta si gustoasa !!! Chiar imi doream o reteta deosebita.

    • Fara foto

      speranta (Bucatar) , 17 iunie 2011

      buna.doar ce am facuto e super.multumim.dar va rog cum salvez reteta si eu?multumesc.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      ft interesant tortul tau! Reteta salvata!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2010

      Va multumesc tuturor si va urez ; Sarbatori frumoase in continuare ! La multi ani 2011 !

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2010

      Tortul e grozav! O reteta diferita de ce am vazut pana acum. Merele seamana cu cele din reteta de tarta alsaciana de la Husni! Foarte interesant! MULTE FELICITARI !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2010

      Arata delicios!!! sarbatori frumoase va dorim din...Baia Mare!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2010

      Ce bine arata si ce bun o fi. Craciun fericit!

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      Super reteta,o incerc dupa sarbatori.Sarbatori fericite alaturi de cei dragi. Cu drag Luana

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      Excelent tortuletul din toate punctele de vedere...

    • Elga89

      Elga89 (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

      Asta e musai de incercat - tocmai acum printez reteta. Multam

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

      Foarte buna si aspectuoasa!***** Sarbatori Fericite Lia!

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

      deliciu absolut!*****Sarbatori Fericite!!!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

      arata foarte bine ...trebuie incercata!:) Bravo Lia!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

49 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100g unt
  • 200g zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100g stafide
  • 75 g gris
  • 1 plic praf de copt
  • 40g amidon
  • 800g branza proaspata de vaci
  • 200 g smantana grasa
  • 5 mere verzi
  • 5 linguri gem de caise
  • 30g zahar pudra
  • Frisca pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Ibrahim Mahmoud,English version: Apple Cake with Cheese Ingredients 3 eggs 100 g butter 200g sugar 1 ampoule rum Zest of 1 lemon 100g raisins 75 g semolina 1 sachet baking powder 40g starch 800g fresh cheese 200 g fat sour cream Five green apples 5 tablespoons apricot jam 30g caster sugar Whipped cream for garnish Method of preparation In a bowl, rub kept at room temperature butter with the sugar, lemon zest and rum, up-and doubled in volume. Add the egg yolks one by one, semolina and starch. Separately mix with raisins and cream cheese. In another bowl beat the egg whites with a pinch of salt. Mix the contents of the two bowls, add the egg and blend with a palette battue. Wallpapering a tray (26 / 19cm) with baking paper and pour the composition. Apples peeled, cut in quarters and put them over the slotted over the dough. Dam oven tray before heating to 70'.Dupa first 40 ', cover the dough with parchment paper or foil, not too crisp. Remove the pan, let it cool slightly, then pour over the apricot jam (which I heated and dissolved in 2 tablespoons water). Let cool well (I've left it up Morning evening), remove the parchment paper, sprinkle powdered sugar and partitioned. I cut the cake in squares generous that we garnish with whipped cream when serving. Bon Appetite!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
TORT DE CAPSUNI CU SMANTANA