autor:

filip gabriela

» » Prajituri

prajitura de post cu gem

Autor: filip gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: filip gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Ingrediente
* 1 cana de zahar tos,, * 1 cana de apa minerala sau suc de fructe acidulat (fanta de portocale), , * 1/2 cana de ulei, , * 1 lingurita de bicarbonat de sodiu amestecat cu faina, , * faina cat cuprinde pentru o compozitie ca de chec,, * esenta de dupa preferinta,, * vanilie, , * nucsoara-jumatate de lingurita, * lamaie rasa- 1 lingurita, * 1 borcanel de gem, * 1 pahar miez de nuca maruntit .

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele, se toarna intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptorul preincalzit timp de 20 minute. Intre timp se pregateste un prosop curat si umezit (stors bine) se rastoarna prajitura(rulada), se ruleaza si se lasa sase raceasca circa 10 minute.Se desface usor, se unge cu gem, se presara miezul de nuca, maruntit si se ruleaza din nou rulada.
Se poate presura cu zahar pudra sau se poate face o glazura de cacao sau o glazura alba (din zahar pudra).
Daca rulada o doriti inchisa la culoare reduceti cantitatea de faina cu 2 linguri si adaugati cacao cernuta.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura de post cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu gem [de post]

Prajitura cu gem [de post]

Amesteca toate ingredientele, mai putin gemul, pana se formeaza o compozitie omogena . Adauga gemul

24 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura de post cu gem de visine

Prajitura de post cu gem de visine

Se pune gemul, zaharul, uleiul, cacao, vanilia si esenta de portocala, apa minerala si apoi faina

4 voturi    1 comentariu
50 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Usor si bun.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • * 1 cana de zahar tos,
  • * 1 cana de apa minerala sau suc de fructe acidulat (fanta de portocale)
  • * 1/2 cana de ulei
  • * 1 lingurita de bicarbonat de sodiu amestecat cu faina
  • * faina cat cuprinde pentru o compozitie ca de chec,
  • * esenta de dupa preferinta,
  • * vanilie
  • * nucsoara-jumatate de lingurita
  • * lamaie rasa- 1 lingurita
  • * 1 borcanel de gem
  • * 1 pahar miez de nuca maruntit .

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Usor si bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu mac si lamaie Chec cu mac si lamaie

Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul. Faina amestecata cu praful de copt

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si crema de vanilie Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Hot cross buns