autor:

Maria-Luiza

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Desteapta

Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2009

Ingrediente
9 oua, un pachet de unt, 300 gr zahar, 9 linguri de faina, un pachet de zahar vanilinat, esenta vanilie, 1 L lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

37 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de gabenusuri.Galbenusurile se freaca cu 150gr de zahar,dupa care se adauga untul topit si racit si 500 ml lapte.Se adauga treptat faina,esenta de vanilie,zaharul vanilinat si laptele ramas.Albusurile se bat spuma cu 150gr de zahar si se adauga la compozitia de mai sus,amestecand usor.Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute,la foc mic.Se lasa sa se raceasca bine,apoi se pudreaza,se portioneaza si se serveste.Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Desteapta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura desteapta si mai desteapta

Prajitura desteapta si mai desteapta

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu putina sare si o parte din zahar(3-4 lg.) Galbenusurile,

56 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prima data se topeste untul si se lasa la racit pentru ca avem nevoie de el rece. Cuptorul se

215 voturi    40 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Simona G.

    Simona G. (Chef de cuisine):

    Curand o sa mai fac prajitura asta pentru ca a avut mare succes

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    E foarte buna .

  • Fara foto

    maflornina (Maestru bucatar):

    am facut-o mai demult si am pirdut reteta este grozava si usor de facut, numai ca se numea cremsnit fals ca se alege foi si crema

    • Fara foto

      marincas angela (Maestru bucatar):

      am incercat aceasta prajitura si vreau sa va spun ca este deliciosa si copilului meu ii place foarte mult ,felicitari pt reteta merita incercata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Victorita_Grigoras

    Victorita_Grigoras (Bucatar) , 11 ianuarie 2015

    super usoara!am ornato cu frisca si zmeura pentru ai da o tenta aparte

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    bunaaaaa!

  • Fara foto

    Larisa Clipa , 14 septembrie 2013

    o prajitira delicioasa astazi am facut-o

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Fara prea multa bataie de cap, dar delicioasa!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.Trebuie sa o testez si eu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Inteligenta o numesc si eu. De mult nu am mai facut. Ma bucur ca mi-ai amintit. Anul trecut am gasit reteta in practic, dar nu am apucat sa o fac .Acu daca tot o am in fata,sigur nu am sa uit.Am salva-0

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Si eu faceam "inteligenta" acum cativa ani,cred ca a venit din nou timpul ei! O voi incerca cu siguranta!

    • Felicia

      Felicia (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Am auzit si eu de aceasta prajitura dar nu am facut-o niciodata.O sa o incerc si eu.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Mie mi se pare bună...

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      "Desteapta" sau "Inteligenta" cam tot pe acolo se invarte!important este ca se cam face singura:)) ma bucur ca am regasit aceasta reteta, am avut-o de la o prietena dar am ratacit hartiuta pe care era scrisa! cum nu am mai facut aceasta prajitura cred ca de cativa ani buni cred ca maine e o zi potrivita!

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Acestei prajituri i se mai spune si "Inteligenta", pentru simplul fapt ca ,in timpul coacerii, se alege un fel de aluat moale la mijloc, iar marginile se intaresc usor, dand impresia unei prajituri cu crema.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

37 voturi

Ingrediente

  • 9 oua
  • un pachet de unt
  • 300 gr zahar
  • 9 linguri de faina
  • un pachet de zahar vanilinat
  • esenta vanilie
  • 1 L lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Maria-Luiza
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Se amesteca untul spuma cu zaharul pudra. Se adauga foile de napolitana sfaramate,laptele praf si

25 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Blatul: Intr-un caston se pun:faina,zahar,zahar vanilat, cacao,praf de copt,esenta de rom,un praf

107 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de post
Cornulete cu unt

Cornulete cu unt

Se mixeaza untul cu zaharul,pana cand acesta din urma nu se mai simte deloc in compozitie,apoi se

4 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri

Victorita_Grigoras (Bucatar)

super usoara!am ornato cu frisca si zmeura pentru ai da o tenta aparte

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti finete