Prajitura desteapta si mai desteapta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura desteapta si mai desteapta

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 9 oua
  • 9 lg faina
  • 9 lg zahar (dat prin rasnita)

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu putina sare si o parte din zahar(3-4 lg.)

Galbenusurile, zaharul si vanilia se amesteca bine apoi se pune faina si treptat laptele sa nu se faca cocoloase.

In final se amesteca cu albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia ,apoi se da la cuptor pentru 60-80 minute la 140-150 grade(sau la foc minim).

Cand s-a racit se pudreaza cu zahar farin, se taie si se mananca cu o poftaaaaaaaaaaaaaa

Optional poti sa-i adaugi glazura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise