autor:

Alyna_Grigoriu

» » Dulciuri diverse

Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Autor: Alyna_Grigoriu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alyna_Grigoriu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2015

Ingrediente
1 lingura unt, 6 oua, 2 cesti  zahar, 1 l corasla, 12 buc. cuburi zahar brun, 1 lingura zahar vanilat, 1 lingurita esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Am lasat ingredientele sa fie la temperatura camerei. Am pus in blender ouale, zaharul brun, zaharul vanilat, esenta de rom si le-am mixat pana s-au topit - timp de 5 minute. Am pus corasla si am mai mixat 2 minute.



Am uns vasul cu unt si am pus compozitia. Vasul l-am pus intr-o tava si am pus apa. Am dat drumul la cuptor la o temperatura de 150 grade. L-am facut la bain marie pentru a iesi mai pufoasa. Se coace timp de 45 minute.



Cand este gata lasam sa se raceasca bine, pentru a nu se lasa. Dupa ce s-a racit. am topit 2 cesti de zahar si l-am caramelizat. L-am lasat sa se racoreasca si am pus peste placinta, putin cate putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din corasla si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Albusurile le mixam ca sarea pana devin spuma 3-4 minute.Adaugam zaharul treptat, cate o lingura

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura unt
  • 6 oua
  • 2 cesti  zahar
  • 1 l corasla
  • 12 buc. cuburi zahar brun
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta Fresh