autor:

Alyna_Grigoriu

» » Dulciuri diverse

Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Autor: Alyna_Grigoriu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alyna_Grigoriu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2015

Ingrediente
1 lingura unt, 6 oua, 2 cesti  zahar, 1 l corasla, 12 buc. cuburi zahar brun, 1 lingura zahar vanilat, 1 lingurita esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Am lasat ingredientele sa fie la temperatura camerei. Am pus in blender ouale, zaharul brun, zaharul vanilat, esenta de rom si le-am mixat pana s-au topit - timp de 5 minute. Am pus corasla si am mai mixat 2 minute.



Am uns vasul cu unt si am pus compozitia. Vasul l-am pus intr-o tava si am pus apa. Am dat drumul la cuptor la o temperatura de 150 grade. L-am facut la bain marie pentru a iesi mai pufoasa. Se coace timp de 45 minute.



Cand este gata lasam sa se raceasca bine, pentru a nu se lasa. Dupa ce s-a racit. am topit 2 cesti de zahar si l-am caramelizat. L-am lasat sa se racoreasca si am pus peste placinta, putin cate putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din corasla si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si menta

Chec cu ciocolata si menta

Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri. Tapetam o forma de

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si cirese

Tarta cu ciocolata si cirese

Faina o amestecam cu nuca, cacao, sarea si zaharul. Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul

14 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura unt
  • 6 oua
  • 2 cesti  zahar
  • 1 l corasla
  • 12 buc. cuburi zahar brun
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Lapte de pasare