autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Fanta

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 noiembrie 2017

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, 7 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri faina de grau, 7 linguri ulei, 1 plic praf de copt, 2 linguri mari de cacao, Ingrediente pentru crema:, 1 kg branza de vaci dulce, 200 gr unt, grasime 85%, 300 gr smantana, grasime 30% .(am folosit si smantana deoarece branza de vaci este facuta in casa si este sub forma de perle, cu continut scazut de umiditate), 300 gr zahar, esenta de vanilie., Ingrediente pentru glazura:, 800 ml suc fanta de portocale, 4 l zahar, 2 plicuri budinca de vanilie.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:

Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.

Se amesteca faina de grau cu cacao, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut peste oua. Se adauga si uleiul putin cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi se toarna intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie cerata. Se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa 30 minute. Se verifica cu o scobitoare daca blatul este copt. Daca pe scobitoare nu ramane aluat, este semn ca blatul este copt, se scoate si se lasa sa se raceasca pe aragaz, asa nu se va lasa si va ramane pufos.

Mod de preparare pentru crema:

Se pune branza intr-un vas, se adauga zaharul, untul la temperatura camerei, smantana, se omogenizeaza foarte bine si se asaza peste blatul care s-a racit.

Mod de preparare pentru glazura:

Se toarna continutul plicurilor de budinca intr-un vas, se adauga cateva linguri de fanta, zahar si se omogenizeaza bine, apoi se toarna peste restul sucului de fanta care se pune intr-o oala pe foc mic. Se amesteca usor cu o paleta pana cand incepe sa capete consistenta. Se toarna compozitia peste crema de branza. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la rece. Se poate taia dupa circa 10 ore si se serveste alaturi de un pahar de fanta, bineinteles.

Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final

10 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Simpla,buna si de mare efect...zic eu!  Blat: Separam galbenusurile de albus.Mixam galbenusurile

54 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina de grau
  • 7 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri mari de cacao
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 200 gr unt
  • grasime 85%
  • 300 gr smantana
  • grasime 30% .(am folosit si smantana deoarece branza de vaci este facuta in casa si este sub forma de perle
  • cu continut scazut de umiditate)
  • 300 gr zahar
  • esenta de vanilie.
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 800 ml suc fanta de portocale
  • 4 l zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

190 voturi    42 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Obrajii lui Mos Craciun