Prajitura Fanta

Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Fanta

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina de grau
  • 7 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri mari de cacao
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 200 gr unt, grasime 85%
  • 300 gr smantana, grasime 30% .(am folosit si smantana deoarece branza de vaci este facuta in casa si este sub forma de perle, cu continut scazut de umiditate)
  • 300 gr zahar
  • esenta de vanilie.
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 800 ml suc fanta de portocale
  • 4 l zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:

Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.

Se amesteca faina de grau cu cacao, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut peste oua. Se adauga si uleiul putin cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi se toarna intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie cerata. Se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa 30 minute. Se verifica cu o scobitoare daca blatul este copt. Daca pe scobitoare nu ramane aluat, este semn ca blatul este copt, se scoate si se lasa sa se raceasca pe aragaz, asa nu se va lasa si va ramane pufos.

Mod de preparare pentru crema:

Se pune branza intr-un vas, se adauga zaharul, untul la temperatura camerei, smantana, se omogenizeaza foarte bine si se asaza peste blatul care s-a racit.

Mod de preparare pentru glazura:

Se toarna continutul plicurilor de budinca intr-un vas, se adauga cateva linguri de fanta, zahar si se omogenizeaza bine, apoi se toarna peste restul sucului de fanta care se pune intr-o oala pe foc mic. Se amesteca usor cu o paleta pana cand incepe sa capete consistenta. Se toarna compozitia peste crema de branza. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la rece. Se poate taia dupa circa 10 ore si se serveste alaturi de un pahar de fanta, bineinteles.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor