autor:

Alice Ciobanu

» » Prajituri

Prajitura fantastica cu migdale si spuma din lapte condensat

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2012

Ingrediente
pentru blat:, 8 oua, 8 linguri zahar tos, 8 linguri faina, 2 linguri cacao, o mana buna de migdale fara coaja si prajite usor, esenta de migdale,, un praf de sare, pentru crema de cacao, un plic de crema de cacao de la dr. oetcker (daca nu sunteti lenesi sau faceti prajitura asta mai pe ziua...luati niste lapte si zahar, putintel amidon, ceva cacao si puneti-le usor la fiert amestecand continuu...veto obtine o crema de cacao foarte buna), 400 ml lapte rece, pentru spuma de lapte condensat, 225 gr lapte condensat delatte, 200 gr frisca lichida, un plic gelatina, pentru insiropat:, sirop de zahar ars

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

28 voturi

Mod de preparare

Mai intai facem blatul, tapetam o tava cu niste hartie de copt si incingem putin cuptorul.
Separam galbenusurile pe care le frecam cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos. Obtinem o spuma groasa. Adaugam putina esenta de migdale. Albusurile le batem spuma tare si apoi le mixam in continuare cu 5 linguri de zahar turnate una cate una si mixat puternic dupa fiecare. Amestecam apoi crema de galbenusuri cu spuma tare de albusuri si omogenizam. Adaugam apoi faina cernuta, cacao si migdalele usor prajite si zdrobite. Amestecam incet cu miscari ample pana la omogenizare completa. Turnam compozitia rezultata in tava pregatita si dam la cuptor vreo 30-40 minute sau faceti testul cu scobitoarea.
Scoateti tava si lasati blatul la racit.
Intre timp pregatim siropul cu care vom insiropa acest blat minunat. Reteta si amanunte gasisi daca dati click aici.
Pentru crema de cacao faceti dupa cum am spus mai sus, la ingredientele pentru crema, sau pur si simplu folositi cu incredere un plic de creama de cacao de la dr. oetcker, 400 ml lapte rece ... urmati instructiunile de pe pachet... si voila: Crema gata in citeva minute...si va asigur ca... nu veti muri de la un plic de crema...sa fim seriosi!
Pentru spuma de lapte condensat puneti mai intai gelatina la hidratat in putina apa rece si cand a devenit spongioasa puneti-o la topit pe baie de aburi avand grija sa nu fiarba. Turnati-o apoi peste laptele condensat, neaparat delatte.ro e cel mai bun, amestecati si lasati la racorit. Frisca lichida o bateti pana devine tare, adica sa stea :P.
Amestecati apoi frisca cu laptele condensat, mixati bine si dati la rece pentru vreo doua ore, timp in care mai amestecati din cand in cand pentru a nu se inatri complet.
Cand blatul s-a racit si toate celelalte necesare sunt gata trecem la asamblarea prajiturii:
1. insiropati bine blatul
2. intindeti pe toata suprafata prajiturii crema de cacao
3. dati la rece pentru juma' de ora
4. intindeti peste crema de cacao, spuma de lapte condensat... radeti deasupra niste cioco...asa pentru putin decor
5. dati la rece pana dimineata si apoi taiati patrate si serviti
6. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fantastica cu migdale si spuma din lapte condensat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Albusurile se separa de galbenuse si se bat cu mixerul pana se intaresc. Se adauga treptat cate o

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Mozzarella & herbs muffins

Mozzarella & herbs muffins

Se amesteca faina cu sarea si cu praful de copt. Se adauga praful de chili si condimentele uscate.

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stoi_mimi , 21 noiembrie 2017

    Imediat am sa o incerc abia astept sa vad finalul .

  • Fara foto

    Margareta Caraman , 30 decembrie 2013

    Nu se pune la blat si praf de copt?

  • Fara foto

    Szabo Ioana , 28 noiembrie 2013

    Daca nu aveti de unde cumpara lapte condensat ,faceti dupa reteta asta http://www.lauraadamache.ro/2010/02/lapte-condensat-sweetened-condensed.html

    • Fara foto

      Tanta Eni , 28 noiembrie 2013

      EU AM FACUT-O E BESTIALA

    • Fara foto

      Coman Lenuta , 22 octombrie 2013

      foarte buna,merita incercat

    • Fara foto

      Felicia Cucos , 17 septembrie 2013

      foarte buna merita sa o incerc si eu sa o pregatesc.

    • Fara foto

      Stela Popa , 17 septembrie 2013

      F GUSTOASA

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      Minunata !!! Am salvat reteta ca prea mi-ai facut pofta !!! Deja simt migdalele....

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2012

      Arata foarte bine si am simtit deja aroma de migdale. Multumesc, pentru aceasta reteta !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 august 2012

      Foarte fina!***** La delicatese...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

28 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar tos
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • o mana buna de migdale fara coaja si prajite usor
  • esenta de migdale,
  • un praf de sare
  • pentru crema de cacao
  • un plic de crema de cacao de la dr. oetcker (daca nu sunteti lenesi sau faceti prajitura asta mai pe ziua...luati niste lapte si zahar
  • putintel amidon
  • ceva cacao si puneti-le usor la fiert amestecand continuu...veto obtine o crema de cacao foarte buna)
  • 400 ml lapte rece
  • pentru spuma de lapte condensat
  • 225 gr lapte condensat delatte
  • 200 gr frisca lichida
  • un plic gelatina
  • pentru insiropat:
  • sirop de zahar ars

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Stoi_mimi

Imediat am sa o incerc abia astept sa vad finalul .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pască cu brânză dulce