autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Prajitura Fantezia Iubirii

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Ingrediente
blat:, 300 g biscuiti, 200 g miez de nuca, 200 g unt sau margarina, crema 1:, 200 g frisca lichida, 2 linguri de smantana, 5 linguri de dulceata de afine, un plic (10 g) gelatina, crema 2:, 200 g frisca lichida, 2 linguri de smantana, 5 linguri de piure de castane, o lingura de nes decofeinizat, jeleu:, 3 linguri de dulceata, 200 ml apa, 2 plicuri de tort gelle, decor:, 300 g biscuiti din ovaz, trasi in ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii cu miezul de nuca maruntit si cu untul topit apoi se intinde in strat uniform in forma de tort ,cu inel detasabil si se preseaza bine cu o spatula apoi se aseaza biscuitii din ovaz pe margine presand usor cu mana,cu ciocolata spre exterior

Se mixeaza frisca pana se intarestre se amesteca cu smantana apoi cu dulceata si la urma se toarna in fir subtire gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie.Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da 30 minute la rece.

Seprocedeaza la fel si cu cea de a 2 a crema, amestecand ingredientele cu gelatina si se toarna peste stratul deja inchegat de peste bisvcuiti si se da din nou la frigider o ora.

Se amesteca cele linguri de dulceata cu apa apoi cu tort gelle-ul,intr-o craticioara ,pe foc pana se aduce in punctul de fierbere, amestecand continuu cu o lingura apoi se da se de foc si se toarna fierbinte, din centru spre margini ,deasupra cremei intarite,se mai lasa 30 de minute la rece

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fantezia Iubirii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu frisca si blat

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

181 voturi    22 comentarii
2h
Torturi
Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Sa va spun si de ce am ales tocmai o asa delicatesa gatita fara foc: 1. e foarte cald afara, iar

4 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • blat:
  • 300 g biscuiti
  • 200 g miez de nuca
  • 200 g unt sau margarina
  • crema 1:
  • 200 g frisca lichida
  • 2 linguri de smantana
  • 5 linguri de dulceata de afine
  • un plic (10 g) gelatina
  • crema 2:
  • 200 g frisca lichida
  • 2 linguri de smantana
  • 5 linguri de piure de castane
  • o lingura de nes decofeinizat
  • jeleu:
  • 3 linguri de dulceata
  • 200 ml apa
  • 2 plicuri de tort gelle
  • decor:
  • 300 g biscuiti din ovaz
  • trasi in ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie