autor:

Anca Rm

» » Prajituri

Prajitura fara faina a la Jamie Oliver

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2014

Ingrediente
-100 gr migdale, -200 gr nuca, -200 gr ciocolata neagra (70% cacao), -2 linguri de zahar, -1 lingura de cacao, -200 gr unt, -6 oua, -putina sare, -esente (optional), -praf de copt 1 plic

Dificultate: Medie Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa va spun ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.



Pregatim o tava de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie de copt



Pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca .



In vasul robotului punem nucile si migdalele impreuna cu 2 linguri de zahar tos . Pornim robotul si le macinam . Se pot macina cu masina de macinat nuca .



In varianta cu robotul o sa mai ne ramana si bucati mai mari care vor fi gustoase.



Punem nucile macinate impreuna cu migdalele intr-un vas si trecem la ciocolata . Aceasta eu am pus-o si pe ea la tocat in robot dar o puteti razui .



Intr-un castron mixam untul ca sa obtinem o spuma ( daca doriti o prajitura dulce tare atunci aici puteti adauga 2 linguri de zahar pudra , eu nu am pus pentru ca mi s-a parut suficient de dulce ciocolata si cele doua linguri de zahar puse la macinatul nucii ) .Adaugam in unt galbenusurile unul cate unul , mixand dupa fiecare . Cand terminam de adaugat galbenusurile punem migdalele , nucile,praful de copt si cacao si amestecam de cateva ori.



Separat batem albusurile cu putina sare pana cand avem o spuma tare .



Punem albusurile peste compozitia cu unt si cu o spatula amestecam de sus in jos pana cand se incorporeaza bine totul .



Turnam in tava , nivelam si dam la cuptorul incins cam o ora. Cand este gata se va crapa deasupra , iar pe scobitoare trebuie sa aveti doar urme de ciocolata .



Eu am servit cu frisca batuta si frunze de menta , dar merge perfect si cu inghetata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fara faina a la Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placintele cu mere si ciocolata

Placintele cu mere si ciocolata

Incinge cuptorul la 190°C.Unge o tava de briose cu grasime. Pentru aluat, amesteca ingredientele

8 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Tiramisu cu iz de castane

Tiramisu cu iz de castane

Pregatire crema: Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Separat se mixeaza frisca lichida. Apoi

5 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • -100 gr migdale
  • -200 gr nuca
  • -200 gr ciocolata neagra (70% cacao)
  • -2 linguri de zahar
  • -1 lingura de cacao
  • -200 gr unt
  • -6 oua
  • -putina sare
  • -esente (optional)
  • -praf de copt 1 plic

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu branza dulce