Prajitura fara faina a la Jamie Oliver

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura fara faina a la Jamie Oliver

Ingrediente

  • -100 gr migdale
  • -200 gr nuca
  • -200 gr ciocolata neagra (70% cacao)
  • -2 linguri de zahar
  • -1 lingura de cacao
  • -200 gr unt
  • -6 oua
  • -putina sare
  • -esente (optional)
  • -praf de copt 1 plic

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa va spun ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Pregatim o tava de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie de copt

Pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca .

In vasul robotului punem nucile si migdalele impreuna cu 2 linguri de zahar tos . Pornim robotul si le macinam . Se pot macina cu masina de macinat nuca .

In varianta cu robotul o sa mai ne ramana si bucati mai mari care vor fi gustoase.

Punem nucile macinate impreuna cu migdalele intr-un vas si trecem la ciocolata . Aceasta eu am pus-o si pe ea la tocat in robot dar o puteti razui .

Intr-un castron mixam untul ca sa obtinem o spuma ( daca doriti o prajitura dulce tare atunci aici puteti adauga 2 linguri de zahar pudra , eu nu am pus pentru ca mi s-a parut suficient de dulce ciocolata si cele doua linguri de zahar puse la macinatul nucii ) .Adaugam in unt galbenusurile unul cate unul , mixand dupa fiecare . Cand terminam de adaugat galbenusurile punem migdalele , nucile,praful de copt si cacao si amestecam de cateva ori.

Separat batem albusurile cu putina sare pana cand avem o spuma tare .

Punem albusurile peste compozitia cu unt si cu o spatula amestecam de sus in jos pana cand se incorporeaza bine totul .

Turnam in tava , nivelam si dam la cuptorul incins cam o ora. Cand este gata se va crapa deasupra , iar pe scobitoare trebuie sa aveti doar urme de ciocolata .

Eu am servit cu frisca batuta si frunze de menta , dar merge perfect si cu inghetata .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise