Prajitura Felie de lapte

Separa albusurile de galbenusuri.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura Felie de lapte

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 5 ouă,
  • 100 gr zahar brut,
  • 100 gr făină,
  • 50 gr cacao neagră,
  • 50 ml ulei floarea soarelui,
  • 50 ml lapte,
  • 1 praf de sare,
  • 1 linguriță praf de copt,
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Crema :
  • 250 ml lapte dulce,
  • 2 linguri amidon,
  • 100 gr zahăr alb,
  • 200 ml smântână pt frișcă,
  • 250 mascarpone,
  • 1 plic gelatină,
  • 50 ml apă rece,
  • 50 ml Amaretto sau esență de migdale după gust

Mod de preparare

Separa albușurile de gălbenușuri. Mixează albușurile cu un praf de sare. Gălbenușurile se mixează cu zahărul, se adaugă uleiul câte puțin, apoi laptele. Cerne făina împreună cu cacao și prunele peste gălbenușuri. Amesteca, iar la final pune și spuma de albușuri. Coace blatul în cuptorul încins la 180 grade pentru 13-15 minute. După ce se răcește îl tai în două.

Crema: pune laptele rece într-o craticioara cu fund dublu. Adaugă zaharul și amidonul. Amestecă cu un tel tip pară până amidonul se dizolvă. Pune pe foc și fierbe până se îngroașă. Amestecă mereu în cremă să nu se prindă. Pune folie alimentară direct peste cremă și dă la frigider să se răcească. Pune gelatina la hidratat în apă rece 10 minute. Mixează frișca până capătă consistența de vârfuri moi. Adaugă brânza mascarpone și Amaretto. Mixează până la incorporare. Dă gelatina la cuptorul cu microunde pt câteva secunde, amesteca până se dizolvă. O adaugi la crema de frișcă, amesteci iar la final pui și crema de lapte(poate să fie ușor călduță), mixează până la incorporare.

În tava în care ai copt blatul pune prima foaie de blat, adaugă crema și nivelează, apoi pune și cea de-a doua foaie. Dă prăjitură la frigider pt 3 ore sau peste noapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise