autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura fina

Autor: L (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: L (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 august 2008

Ingrediente
Blat:, , 8 albuse, 12 linguri zahar, 4 linguri faina, 300 g nuca macinata, , Crema:, , 8 galbenusuri, 4 linguri faina, 12 linguri zahar, 200 ml lapte, o margarina pentru prajituri, o lingurita esenta de migdale, , Grilaj:, , 100 g nuca taiata si prajita in cuptor, 50 g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se bat spuma albusele. Cand este tare spuma se adauga zaharul - pe rand, batandu-se continuu. Se amesteca nuca cu faina, iar apoi se adauga in ploaie la spuma.

Crema:
Se fierb la foc mic, pana se ingroasa galbenusurile amestecate cu zahar, lapte si faina. Dupa racire se adauga la un pachet de rama si o lingurita de migdale.

Grilaj:
Nuca taiata si prajita in cuptor se amesteca cu zahar si se pune pe aragaz amestecandu-se continuu. Dupa ce s-a caramelizat zaharul se rastoarna compozitia pe o farfurie uda. Rece se sfarma cu masina de tocat carne si se presara peste crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ghimbir, morcovi si glazura de branza fina

Prajitura cu ghimbir, morcovi si glazura de branza fina

Mixam ouale, zaharul brun, uleiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, faina, apoi adaugam scortisoara,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Prajitura fina cu blat de albus

Prajitura fina cu blat de albus

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Mie imi place reteta si sigur o voi incerca.Stiu si eu ca bezeau se coace la foc mic si nu se deschide cuptorul,dar Lidia are dreptate, merge la orice foc.De fapt se vede si din comentarii: Cely spune la foc mic iar Valentina la foc iute.

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Imi place reteta. Felicitari!

  • Fara foto

    L (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

    A facut cineva aceasta reteta pana in prezent? Eu am facut-o si se poate coace la ce foc vrei, dar in tava tapetata cu hartie de copt. In concluzie: Postati comentarii pertinente si nu de dragul de a acumula puncte pe www.gustos.ro.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

      Cely are dreptate,in mod sigur se coace ca si bezelele,dar pe fundul tavii si la foc mai iute sa nu se lase.Eu asa fac blaturile pentru tortul de bezea.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Cred ca trebuia sa specifici ca blatul se coace la foc mic (ca la bezele)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albuse
  • 12 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 300 g nuca macinata
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 4 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • o margarina pentru prajituri
  • o lingurita esenta de migdale
  • Grilaj:
  • 100 g nuca taiata si prajita in cuptor
  • 50 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de L
Salata de ton

Salata de ton

Se fierb ouale tare. Se storc de ulei conserva de ton si de apa gogosarii murati. Gogosarii se

19 voturi    5 comentarii
20 min
Salate cu peste
Tiramisu diverse forme

Tiramisu diverse forme

Pentru a insiropa blatul taiat in doua pe orizontala se fierb: 1 l apa 3 lingurite nes 2 esente

7 voturi    5 comentarii
3h
Torturi
Ciuperci cu garnitura de cartofi copti

Ciuperci cu garnitura de cartofi copti

Se stoarce apa de pe ciuperci. Se taie cat mai marunt usturoiul, ceapa si ardeiul. Se razaleste morcovul

11 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

cristina i. (Chef de cuisine)

Mie imi place reteta si sigur o voi incerca.Stiu si eu ca bezeau se coace la foc mic si nu se deschide cuptorul,dar Lidia are dreptate, merge la orice foc.De fapt se vede si din comentarii: Cely spune la foc mic iar Valentina la foc iute.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura ,,carnaval''