autor:

adnia

» » Dulciuri diverse

Prajitura fina cu blat de albus

Autor: adnia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adnia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, Pt blat:, - 8 albusuri, - 400g nuci macinate, -100 gr. alune, 100 gr nuca de cocos, - 250g zahar, - 1 plic praf de copt, - 4 linguri rase faina, - 3 linguri rase cacao, -1 esenta de cafea, Pt crema:, - 1 pachet de unt, -4 galbenusuri, - 200 gr. zahar pudra, - 2 plicuri zahar vanilat, - 1 fiola esenta de rom, -3 linguri cacao, -1 ciocolata amaruie (100 gr), -visine de la congelator, Pt. glazura, - 100 gr. ciocolata amaruie, -100 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a capatat consistenta bezelei, apoi am adaugat toate celelalte ingrediente si le-am amestecat usor cu paleta de lemn, cu miscari de sus in jos, si l-am turnat in tava tapetata cu hartie de copt, dupa care l-am bagat la cuptor la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii.
Dupa ce blatul s-a copt, l-am rasturnat pe un gratar si am desprins repede hartia, apoi l-am lasat sa se raceasca bine.
Intre timp, am facut crema:
-am fiert pe fain marie galbenusurile cu zahar, pana au capatat consistenta unei smantane mai subtiri, apoi am lasat sa se raceasca , iar in momentul in care au ajuns la temperatura camerei am adaugat untul moale si celelalte ingrediente (le-am amestecat cu mixerul), obtinand o crema foarte fina si aerata.
Pt. ca mi s-a parut ca blatul de prajitura este cam uscat, am ales sa-l insiropez putin cu zeama de la un compot de visine, iar dupa absorbirea completa a acestuia, am turnat crema de mai sus si am dat iarasi la rece pt. cca 30 min.
Apoi am asezat visinele decongelate si am glazurat (glazura am obtinut-o prin dizolvarea ciocolatei rase in frisca fierbinte).
Am dat iarasi la rece, de data aceasta lasand-o peste noapte in frigider si, cu toate ca nu mai aveam rabdare, am portionat-o, totusi, a doua zi.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu blat de albus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    suna tare interesant, atatea minunatii cate ai pus in ea...

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pt blat:
  • - 8 albusuri
  • - 400g nuci macinate
  • -100 gr. alune
  • 100 gr nuca de cocos
  • - 250g zahar
  • - 1 plic praf de copt
  • - 4 linguri rase faina
  • - 3 linguri rase cacao
  • -1 esenta de cafea
  • Pt crema:
  • - 1 pachet de unt
  • -4 galbenusuri
  • - 200 gr. zahar pudra
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 1 fiola esenta de rom
  • -3 linguri cacao
  • -1 ciocolata amaruie (100 gr)
  • -visine de la congelator
  • Pt. glazura
  • - 100 gr. ciocolata amaruie
  • -100 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de adnia
Paine speciala de Craciun

Paine speciala de Craciun

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic,

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Muffin Flowers

Muffin Flowers

Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Oua ascunse in rosie

Oua ascunse in rosie

Se prepara extrem de usor: taiem capacelele rosiilor, si cu o lingura le scoatem continutul. Obtinem

3 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
susu

susu (Chef de cuisine)

suna tare interesant, atatea minunatii cate ai pus in ea...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Mini eclere