autor:

adnia

» » Dulciuri diverse

Prajitura fina cu blat de albus

Autor: adnia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adnia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, Pt blat:, - 8 albusuri, - 400g nuci macinate, -100 gr. alune, 100 gr nuca de cocos, - 250g zahar, - 1 plic praf de copt, - 4 linguri rase faina, - 3 linguri rase cacao, -1 esenta de cafea, Pt crema:, - 1 pachet de unt, -4 galbenusuri, - 200 gr. zahar pudra, - 2 plicuri zahar vanilat, - 1 fiola esenta de rom, -3 linguri cacao, -1 ciocolata amaruie (100 gr), -visine de la congelator, Pt. glazura, - 100 gr. ciocolata amaruie, -100 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a capatat consistenta bezelei, apoi am adaugat toate celelalte ingrediente si le-am amestecat usor cu paleta de lemn, cu miscari de sus in jos, si l-am turnat in tava tapetata cu hartie de copt, dupa care l-am bagat la cuptor la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii.
Dupa ce blatul s-a copt, l-am rasturnat pe un gratar si am desprins repede hartia, apoi l-am lasat sa se raceasca bine.
Intre timp, am facut crema:
-am fiert pe fain marie galbenusurile cu zahar, pana au capatat consistenta unei smantane mai subtiri, apoi am lasat sa se raceasca , iar in momentul in care au ajuns la temperatura camerei am adaugat untul moale si celelalte ingrediente (le-am amestecat cu mixerul), obtinand o crema foarte fina si aerata.
Pt. ca mi s-a parut ca blatul de prajitura este cam uscat, am ales sa-l insiropez putin cu zeama de la un compot de visine, iar dupa absorbirea completa a acestuia, am turnat crema de mai sus si am dat iarasi la rece pt. cca 30 min.
Apoi am asezat visinele decongelate si am glazurat (glazura am obtinut-o prin dizolvarea ciocolatei rase in frisca fierbinte).
Am dat iarasi la rece, de data aceasta lasand-o peste noapte in frigider si, cu toate ca nu mai aveam rabdare, am portionat-o, totusi, a doua zi.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu blat de albus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Zabaglione

Zabaglione

Bateti galbenusurile cu zaharul cu mixerul, pana devin pale si isi dubleaza volumul. Puneti la bain

4 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Pudding racoros de lamaie

Pudding racoros de lamaie

Se poate folosi foarte bine si lime, ii da un parfum aparte. Se bate untul la temperatura camerei

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    suna tare interesant, atatea minunatii cate ai pus in ea...

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pt blat:
  • - 8 albusuri
  • - 400g nuci macinate
  • -100 gr. alune
  • 100 gr nuca de cocos
  • - 250g zahar
  • - 1 plic praf de copt
  • - 4 linguri rase faina
  • - 3 linguri rase cacao
  • -1 esenta de cafea
  • Pt crema:
  • - 1 pachet de unt
  • -4 galbenusuri
  • - 200 gr. zahar pudra
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 1 fiola esenta de rom
  • -3 linguri cacao
  • -1 ciocolata amaruie (100 gr)
  • -visine de la congelator
  • Pt. glazura
  • - 100 gr. ciocolata amaruie
  • -100 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de adnia
Paine speciala de Craciun

Paine speciala de Craciun

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic,

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Muffin Flowers

Muffin Flowers

Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Oua ascunse in rosie

Oua ascunse in rosie

Se prepara extrem de usor: taiem capacelele rosiilor, si cu o lingura le scoatem continutul. Obtinem

3 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
susu

susu (Chef de cuisine)

suna tare interesant, atatea minunatii cate ai pus in ea...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuitii mei florentini