Cele 6 oua se separa, se bat albusurile cu zaharul pana se fac o bezea tare. Se adauga praful de copt si vanilia. 1 lingura de pesmet, 1 lingura de faina si 150 gr. nuca macinata se amesteca separat, apoi se introduc usor in compozitia de albusuri. Intr-o tava cu hirtie de copt unsa cu ulei, se toarna albusurile si se coace blatul.
Crema:
Galbenusurile se amesteca cu 150 gr. zahar si se fierb pe baia de apa pana se ingroasa, amestecandu-se continuu, se pun 2 lingutite de nes si se da la racit. 200 gr. de unt se spumeaza si se amesteca in crema de oua si nes, apoi 50 de gr. nuca macinata.
Se taie blatul in doua, se pune crema la mijloc apoi se acopera cu glazura din 3 linguri de cacao care se freaca impreuna cu 3 linguri de apa clocotita, 4 linguri de zahar si 50 gr de unt. Este o prajitura delicioasa.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii