autor:

Georgeta Dumitrescu

» » Prajituri

Prajitura fina cu crema de nuca si nes

Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 150 gr. zahar, 1 praf de copt, 1 plic cu zahar vanilinat, 1 lingura faina, 1 lingura pesmet, 150 gr. nuca macinata, , Pentru crema:, 6 galbenuse, 150 gr. zahar, 2 lingurite nes, 200 gr. unt, 50 gr. nuca macinata, , Pentru glazura:, 3 linguri de cacao, 4 linguri zahar, 3 linguri de apa clocotita, 50 gr. unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Cele 6 oua se separa, se bat albusurile cu zaharul pana se fac o bezea tare. Se adauga praful de copt si vanilia. 1 lingura de pesmet, 1 lingura de faina si 150 gr. nuca macinata se amesteca separat, apoi se introduc usor in compozitia de albusuri. Intr-o tava cu hirtie de copt unsa cu ulei, se toarna albusurile si se coace blatul.



Crema:



Galbenusurile se amesteca cu 150 gr. zahar si se fierb pe baia de apa pana se ingroasa, amestecandu-se continuu, se pun 2 lingutite de nes si se da la racit. 200 gr. de unt se spumeaza si se amesteca in crema de oua si nes, apoi 50 de gr. nuca macinata.

Se taie blatul in doua, se pune crema la mijloc apoi se acopera cu glazura din 3 linguri de cacao care se freaca impreuna cu 3 linguri de apa clocotita, 4 linguri de zahar si 50 gr de unt. Este o prajitura delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu crema de nuca si nes" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Martisor

Prajitura Martisor

Intr-un castron, punem cacaoa, zaharul si adaugam apa clocotita. Amestecam rapid cu un tel, apoi

20 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura  Alexia

Prajitura Alexia

Blat: Primul lucru pe care il facem este sa tapetam doua tavi de chec unse cu ulei. De preferat

30 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr. zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 plic cu zahar vanilinat
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura pesmet
  • 150 gr. nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 6 galbenuse
  • 150 gr. zahar
  • 2 lingurite nes
  • 200 gr. unt
  • 50 gr. nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 3 linguri de cacao
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri de apa clocotita
  • 50 gr. unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu cu mouse de ciocolata