Prajitura fina cu crema de nuca si nes

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr. zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 plic cu zahar vanilinat
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura pesmet
  • 150 gr. nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 6 galbenuse
  • 150 gr. zahar
  • 2 lingurite nes
  • 200 gr. unt
  • 50 gr. nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 3 linguri de cacao
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri de apa clocotita
  • 50 gr. unt

Mod de preparare

Cele 6 oua se separa, se bat albusurile cu zaharul pana se fac o bezea tare. Se adauga praful de copt si vanilia. 1 lingura de pesmet, 1 lingura de faina si 150 gr. nuca macinata se amesteca separat, apoi se introduc usor in compozitia de albusuri. Intr-o tava cu hirtie de copt unsa cu ulei, se toarna albusurile si se coace blatul.

Crema:

Galbenusurile se amesteca cu 150 gr. zahar si se fierb pe baia de apa pana se ingroasa, amestecandu-se continuu, se pun 2 lingutite de nes si se da la racit. 200 gr. de unt se spumeaza si se amesteca in crema de oua si nes, apoi 50 de gr. nuca macinata.

Se taie blatul in doua, se pune crema la mijloc apoi se acopera cu glazura din 3 linguri de cacao care se freaca impreuna cu 3 linguri de apa clocotita, 4 linguri de zahar si 50 gr de unt. Este o prajitura delicioasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise