autor:

magda

» » Prajituri

Prajitura fina cu foi de napolitana

Autor: magda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: magda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, 4 oua, 4 linguri de apa, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 foi de napolitana, , Crema 1:, 300 g zahar, 150 g margarina/unt, 250 g nuca macinata, , Crema 2, 4 oua, 8 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 plic capuccino, 150 g margarina/unt

Dificultate: Medie Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

1. Mixam ingredientele pentru foi si omogenizam compozitia. Impartim compozitia in 2 si coacem pe rand foile intr-o tava de 25/35, tapetata cu hartie de copt.



2. Pentru crema 1, caramelizam putin zaharul, adaugam margarina si amestecam pana obtinem o pasta omogena, apoi adaugam nuca macinata. Umplem foile de napolitana cu crema obtinuta si presam putin.



3. Pentru crema 2, fierbem pe baie de aburi ingredientele, mai putin margarina, pana se ingroasa. Frecam spuma margarina (merge si nefrecata) si incorporam treptat crema.



4. Asezam pe o planseta (eu am ales tava de la aragaz) o foaie, ungem cu jumatate din crema 2, suprapunem foile de napolitana umplute, ungem cu restul de crema 2 si acoperim cu a 2-a foaie.



Optional putem glazura prajitura cu ciocolata topita la bain-marie, apoi o dam la rece pentru 8 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Desteapta

Prajitura Desteapta

Pasul 1: Pregatim o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 30x25 cm, in care aranjam hartie de

2 voturi    0 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu capsuni si jeleu

Prajitura cu capsuni si jeleu

Se prepara fiecare blat asa; se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se obtine

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudiu Rad , 05 aprilie 2015

    Nu-i de nici o treaba

  • Fara foto

    Otilia Iovan , 02 iunie 2013

    Delicioasa!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2013

    Ingenioasa reteta ! Felicitari ! Imi place mult si iti multumesc...o salvez !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

      Ce reusita este prajitura ta. A mea e simpla, doar cu foi de napolitana.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de apa
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 foi de napolitana
  • Crema 1:
  • 300 g zahar
  • 150 g margarina/unt
  • 250 g nuca macinata
  • Crema 2
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic capuccino
  • 150 g margarina/unt

Raporteaza reteta

Retete
de magda
Prajitura cu dovleac si bezea

Prajitura cu dovleac si bezea

Incepem pregatirea prajiturii cu prepararea umpluturii, pentru ca atunci cand ne apucam de treaba

10 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu gem si crema de nuci

Prajitura cu gem si crema de nuci

Blatul : Frecam margarina cu 200 gr zahar spuma, adaugam 2 galbenusuri, smantana (optional - daca

12 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Trandafirasi cu mere

Trandafirasi cu mere

Spalam si curatam merele de coaja apoi le taiem in felii cat mai subtiri si le stropim cu zeama de

12 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ingenioasa reteta ! Felicitari ! Imi place mult si iti multumesc...o salvez !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Briose cu fructe si nuci