1. Mixam ingredientele pentru foi si omogenizam compozitia. Impartim compozitia in 2 si coacem pe rand foile intr-o tava de 25/35, tapetata cu hartie de copt.
2. Pentru crema 1, caramelizam putin zaharul, adaugam margarina si amestecam pana obtinem o pasta omogena, apoi adaugam nuca macinata. Umplem foile de napolitana cu crema obtinuta si presam putin.
3. Pentru crema 2, fierbem pe baie de aburi ingredientele, mai putin margarina, pana se ingroasa. Frecam spuma margarina (merge si nefrecata) si incorporam treptat crema.
4. Asezam pe o planseta (eu am ales tava de la aragaz) o foaie, ungem cu jumatate din crema 2, suprapunem foile de napolitana umplute, ungem cu restul de crema 2 si acoperim cu a 2-a foaie.
Optional putem glazura prajitura cu ciocolata topita la bain-marie, apoi o dam la rece pentru 8 ore.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii