Blatul:
Pregatim, prima data, o forma de copt (eu am folosit rotunda cu diametru de 20 cm) si pornim cuptorul la 180 grade.
Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mica, razuim pana obtinem o cana de 250 ml plina, dar fara sa o apasam.
Batem ouale cu zaharul pana cand obtinem o crema alba destul de pufoasa si nu se mai simte zaharul. Adaugam scortisoara, ghimbirul si in fir subtire uleiul. Pe rand, punem sfecla razuita si faina amestecata sau nu in prealabil cu praful de copt. Omogenizam bine si turnam in tava. Dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Este bine sa facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate prajitura.
In acest timp pregatim crema de branza:
Branza o punem intr-un vas si cu blenderul o facem pasta, punem iaurtul si zaharul. Daca le punem pe toate si dupa aceea incepeti sa o faceti pasta o sa mearga mai repede. Gustati si daca mai trebuie, mai adaugati zahar.
Eu am ales un iaurt cu piersici, dar puteti opta pentru orice fel de iaurt. Cand este destul de fina crema si nu se simte zaharul (in cazul in care folositi zahar tos), o punem la frigider. Cand prajitura este coapta, o scoatem si o o lasam la racit in tava.
Dupa ce s-a racit, o scoatem din tava si o taiem in functie de cat de inalta a iesit (in doua sau se poate in trei). Impartim crema in cate parti avem nevoie (eu am taiat in doua prajitura si crema am imapartit-o in jumatate) si punem pe prajitura.
Deasupra se pune o parte din crema si se niveleaza. Eu am optat sa torn deasupra prajiturii o gelatina si sa o presar cu ornamente colorate. Am mai pus din loc in loc fructe de physalis.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii