autor:

Anca Rm

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura fina cu sfecla si crema de branza

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2014

Ingrediente
Blat:, , -4 oua, -150 gr zahar, -1 cana sfecla razuita, -250 gr faina, -1 plic praf de copt, -2 lingurite scortisoara, -2 lingurite ghimbir razuit, -200 ml ulei, , Pt crema :, -250 gr branza de vaci, -200 ml iaurt cu gust de fructe, -4 linguri zahar praf (sau tos), , Decor :, -un plic gelatina, -ornamente colorate sau orice doriti

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Blatul:



Pregatim, prima data, o forma de copt (eu am folosit rotunda cu diametru de 20 cm) si pornim cuptorul la 180 grade.



Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mica, razuim pana obtinem o cana de 250 ml plina, dar fara sa o apasam.



Batem ouale cu zaharul pana cand obtinem o crema alba destul de pufoasa si nu se mai simte zaharul. Adaugam scortisoara, ghimbirul si in fir subtire uleiul. Pe rand, punem sfecla razuita si faina amestecata sau nu in prealabil cu praful de copt. Omogenizam bine si turnam in tava. Dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Este bine sa facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate prajitura.



In acest timp pregatim crema de branza:



Branza o punem intr-un vas si cu blenderul o facem pasta, punem iaurtul si zaharul. Daca le punem pe toate si dupa aceea incepeti sa o faceti pasta o sa mearga mai repede. Gustati si daca mai trebuie, mai adaugati zahar.



Eu am ales un iaurt cu piersici, dar puteti opta pentru orice fel de iaurt. Cand este destul de fina crema si nu se simte zaharul (in cazul in care folositi zahar tos), o punem la frigider. Cand prajitura este coapta, o scoatem si o o lasam la racit in tava.



Dupa ce s-a racit, o scoatem din tava si o taiem in functie de cat de inalta a iesit (in doua sau se poate in trei). Impartim crema in cate parti avem nevoie (eu am taiat in doua prajitura si crema am imapartit-o in jumatate) si punem pe prajitura.



Deasupra se pune o parte din crema si se niveleaza. Eu am optat sa torn deasupra prajiturii o gelatina si sa o presar cu ornamente colorate. Am mai pus din loc in loc fructe de physalis.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu sfecla si crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu caise

tort cu caise

Se bat oule cu zaharul spuma, dupa care se adauga faina de griu se optine o compozitie pentru blatul

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Mont Blanc

Tort Mont Blanc

Decor braduti: Taiati cu un cutit zimtat diverse inaltimi de cornete. Cu grija, pentru ca sunt fragile.

0 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 oua
  • -150 gr zahar
  • -1 cana sfecla razuita
  • -250 gr faina
  • -1 plic praf de copt
  • -2 lingurite scortisoara
  • -2 lingurite ghimbir razuit
  • -200 ml ulei
  • Pt crema :
  • -250 gr branza de vaci
  • -200 ml iaurt cu gust de fructe
  • -4 linguri zahar praf (sau tos)
  • Decor :
  • -un plic gelatina
  • -ornamente colorate sau orice doriti

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tortulet Kilimandjaro