Aceasta reteta am invatat-o de la mama mea sub numele de ”foietaj”, un desert pe care oricine il poate prepara cu usurinta fiind foarte potrivit daca dorim sa avem ceva dulce in casa, fie pentru musafiri sau doar pentru noi si familia noastra.
Prima data se pregatesc foile.
Eu obisnuiesc sa sting amoniacul in lapte fierbinte la care adaug zaharul,uleiul,ouale si se framanta cu faina pana obtin un aluat elastic, un pic sfaramicios.
Se imparte in trei parti egale si se intind apoi foi de dimensiunea tavii de aragaz. Tava se intoarce cu fundul in sus si se pune faina, se aseaza foaia si se da la cuptor. Timpul de coacere este mic si iti poti da seama cand s-a copt dupa marginile usor maronii. Se scot si se pun una peste alta.
Pentru crema se amesteca laptele,zaharul,faina si cacaua intr-o cratita si se aseaza pe foc mic amestecand continuu iar cand devine o budinca mai groasa se ia de pe foc si se incorporeaza cu margarina. Se imparte in doua parti egale si se pune intre cele trei foi.
Se lasa la frigider cateva ore pana cand foile isi trag din crema laptele si se inmoaie.
Astept feedback-ul vostru.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii