Ingrediente
Pentru 3 foi:, * 7 linguri de ulei, * 7 linguri de zahar, * 7 linguri de lapte, * 2 ou, * 2 pliculete de amoniac stins cu otet sau lamaie, * faina cat cuprinde(cca 600g), Pentru crema:, * 500 ml de lapte, * 10 linguri de faina, * 7 linguri de cacao, * 7 linguri de zahar, * 7 linguri de margarina (sau unt), esente dupa preferinte (eu ador coaja de portocala,lamaie)
Dificultate: Medie | Timp: 1h
18 voturi
Mod de preparare
Prima data se pregatesc foile.
Eu obisnuiesc sa sting amoniacul in lapte fierbinte la care adaug zaharul,uleiul,ouale si se framanta cu faina pana obtin un aluat elastic, un pic sfaramicios.
Se imparte in trei parti egale si se intind apoi foi de dimensiunea tavii de aragaz. Tava se intoarce cu fundul in sus si se pune faina, se aseaza foaia si se da la cuptor. Timpul de coacere este mic si iti poti da seama cand s-a copt dupa marginile usor maronii. Se scot si se pun una peste alta.
Pentru crema se amesteca laptele,zaharul,faina si cacaua intr-o cratita si se aseaza pe foc mic amestecand continuu iar cand devine o budinca mai groasa se ia de pe foc si se incorporeaza cu margarina. Se imparte in doua parti egale si se pune intre cele trei foi.
Se lasa la frigider cateva ore pana cand foile isi trag din crema laptele si se inmoaie.
Astept feedback-ul vostru.
Carmen Alina Pirvu , 09 februarie 2014
dar fara cacao
Carmen Alina Pirvu , 09 februarie 2014
cea mai simpla si cea mai buna prajitura
Ionela Onceanu , 08 februarie 2014
Maria nu te inseli :D, eu am postat poze cu varianta in alb, fara cacao, cu aroma de portocala si lamaie, trebuie sa incerci ambele feluri :) si nu vei regreta
Ionela Onceanu , 08 februarie 2014
pofta buna!
ionceanu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2014
Maria nu te inseli ,,, :D eu am postat poze cu varianta in alb fara cacao, cu aroma de lamaie si portocala,pe care o ador.
Maria Maria T , 07 februarie 2014
Este o reteta foarte apetisanta,insa eu vad ca in crema este lamaie nicidecum cacao.Poate ma insel si nu disting eu bine culorile.Imi cer scuze daca gresesc.