autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Prajitura foaie peste foaie ca la mama acasa

Autor: ionceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ionceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Ingrediente
Pentru 3 foi:, * 7 linguri de ulei, * 7 linguri de zahar, * 7 linguri de lapte, * 2 ou, * 2 pliculete de amoniac stins cu otet sau lamaie, * faina cat cuprinde(cca 600g), Pentru crema:, * 500 ml de lapte, * 10 linguri de faina, * 7 linguri de cacao, * 7 linguri de zahar, * 7 linguri de margarina (sau unt), esente dupa preferinte (eu ador coaja de portocala,lamaie)

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta am invatat-o de la mama mea sub numele de ”foietaj”, un desert pe care oricine il poate prepara cu usurinta fiind foarte potrivit daca dorim sa avem ceva dulce in casa, fie pentru musafiri sau doar pentru noi si familia noastra.



Prima data se pregatesc foile.



Eu obisnuiesc sa sting amoniacul in lapte fierbinte la care adaug zaharul,uleiul,ouale si se framanta cu faina pana obtin un aluat elastic, un pic sfaramicios.

Se imparte in trei parti egale si se intind apoi foi de dimensiunea tavii de aragaz. Tava se intoarce cu fundul in sus si se pune faina, se aseaza foaia si se da la cuptor. Timpul de coacere este mic si iti poti da seama cand s-a copt dupa marginile usor maronii. Se scot si se pun una peste alta.



Pentru crema se amesteca laptele,zaharul,faina si cacaua intr-o cratita si se aseaza pe foc mic amestecand continuu iar cand devine o budinca mai groasa se ia de pe foc si se incorporeaza cu margarina. Se imparte in doua parti egale si se pune intre cele trei foi.



Se lasa la frigider cateva ore pana cand foile isi trag din crema laptele si se inmoaie.

Astept feedback-ul vostru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura foaie peste foaie ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ruladă cu brânză dulce și ciocolată

Ruladă cu brânză dulce și ciocolată

Pregătiți umplutura de brânză într-un vas încăpător, amestecând toate

8 voturi    6 comentarii
50 min
Prajituri
O noapte la Venetia

O noapte la Venetia

Blat alb: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Naghi , 21 martie 2015

    Super deocamdata e la racit dar vreau sa spun ca crema e delicioasa.foarte rapida si ieftina eu iam mai adaugat si nuca pisata la crema foart buna .multumim pt reteta.

  • Fara foto

    Marian Marian Petre , 16 august 2014

    o super prajitura simpla buna si gustoasa ca la mama acasa

  • Fara foto

    Toni Caso , 10 februarie 2014

    o super prajitura simpla buna si gustoasa ca la mama acasa

    • Fara foto

      Carmen Alina Pirvu , 09 februarie 2014

      dar fara cacao

    • Fara foto

      Carmen Alina Pirvu , 09 februarie 2014

      cea mai simpla si cea mai buna prajitura

    • Fara foto

      Ionela Onceanu , 08 februarie 2014

      Maria nu te inseli :D, eu am postat poze cu varianta in alb, fara cacao, cu aroma de portocala si lamaie, trebuie sa incerci ambele feluri :) si nu vei regreta

    • Fara foto

      Ionela Onceanu , 08 februarie 2014

      pofta buna!

    • Fara foto

      ionceanu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2014

      Maria nu te inseli ,,, :D eu am postat poze cu varianta in alb fara cacao, cu aroma de lamaie si portocala,pe care o ador.

    • Fara foto

      Maria Maria T , 07 februarie 2014

      Este o reteta foarte apetisanta,insa eu vad ca in crema este lamaie nicidecum cacao.Poate ma insel si nu disting eu bine culorile.Imi cer scuze daca gresesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru 3 foi:
  • * 7 linguri de ulei
  • * 7 linguri de zahar
  • * 7 linguri de lapte
  • * 2 ou
  • * 2 pliculete de amoniac stins cu otet sau lamaie
  • * faina cat cuprinde(cca 600g)
  • Pentru crema:
  • * 500 ml de lapte
  • * 10 linguri de faina
  • * 7 linguri de cacao
  • * 7 linguri de zahar
  • * 7 linguri de margarina (sau unt)
  • esente dupa preferinte (eu ador coaja de portocala,lamaie)

Raporteaza reteta

Fara foto

ionceanu (Chef de cuisine)

Maria nu te inseli ,,, :D eu am postat poze cu varianta in alb fara cacao, cu aroma de lamaie si portocala,pe care o ador.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Baclava