autor:

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Prajitura foaie peste foaie ca la mama acasa

Autor: ionceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ionceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Ingrediente
Pentru 3 foi:, * 7 linguri de ulei, * 7 linguri de zahar, * 7 linguri de lapte, * 2 ou, * 2 pliculete de amoniac stins cu otet sau lamaie, * faina cat cuprinde(cca 600g), Pentru crema:, * 500 ml de lapte, * 10 linguri de faina, * 7 linguri de cacao, * 7 linguri de zahar, * 7 linguri de margarina (sau unt), esente dupa preferinte (eu ador coaja de portocala,lamaie)

Dificultate: Medie Timp: 1h

42 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta am invatat-o de la mama mea sub numele de ”foietaj”, un desert pe care oricine il poate prepara cu usurinta fiind foarte potrivit daca dorim sa avem ceva dulce in casa, fie pentru musafiri sau doar pentru noi si familia noastra.



Prima data se pregatesc foile.



Eu obisnuiesc sa sting amoniacul in lapte fierbinte la care adaug zaharul,uleiul,ouale si se framanta cu faina pana obtin un aluat elastic, un pic sfaramicios.

Se imparte in trei parti egale si se intind apoi foi de dimensiunea tavii de aragaz. Tava se intoarce cu fundul in sus si se pune faina, se aseaza foaia si se da la cuptor. Timpul de coacere este mic si iti poti da seama cand s-a copt dupa marginile usor maronii. Se scot si se pun una peste alta.



Pentru crema se amesteca laptele,zaharul,faina si cacaua intr-o cratita si se aseaza pe foc mic amestecand continuu iar cand devine o budinca mai groasa se ia de pe foc si se incorporeaza cu margarina. Se imparte in doua parti egale si se pune intre cele trei foi.



Se lasa la frigider cateva ore pana cand foile isi trag din crema laptele si se inmoaie.

Astept feedback-ul vostru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura foaie peste foaie ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Cristina Naghi , 21 martie 2015

    Super deocamdata e la racit dar vreau sa spun ca crema e delicioasa.foarte rapida si ieftina eu iam mai adaugat si nuca pisata la crema foart buna .multumim pt reteta.

  • Marian Marian Petre , 16 august 2014

    o super prajitura simpla buna si gustoasa ca la mama acasa

  • Toni Caso , 10 februarie 2014

    o super prajitura simpla buna si gustoasa ca la mama acasa

    • Carmen Alina Pirvu , 09 februarie 2014

      dar fara cacao

    • Carmen Alina Pirvu , 09 februarie 2014

      cea mai simpla si cea mai buna prajitura

    • Ionela Onceanu , 08 februarie 2014

      Maria nu te inseli :D, eu am postat poze cu varianta in alb, fara cacao, cu aroma de portocala si lamaie, trebuie sa incerci ambele feluri :) si nu vei regreta

    • Ionela Onceanu , 08 februarie 2014

      pofta buna!

    • ionceanu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2014

      Maria nu te inseli ,,, :D eu am postat poze cu varianta in alb fara cacao, cu aroma de lamaie si portocala,pe care o ador.

    • Maria Maria T , 07 februarie 2014

      Este o reteta foarte apetisanta,insa eu vad ca in crema este lamaie nicidecum cacao.Poate ma insel si nu disting eu bine culorile.Imi cer scuze daca gresesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

42 voturi

Ingrediente

  • Pentru 3 foi:
  • * 7 linguri de ulei
  • * 7 linguri de zahar
  • * 7 linguri de lapte
  • * 2 ou
  • * 2 pliculete de amoniac stins cu otet sau lamaie
  • * faina cat cuprinde(cca 600g)
  • Pentru crema:
  • * 500 ml de lapte
  • * 10 linguri de faina
  • * 7 linguri de cacao
  • * 7 linguri de zahar
  • * 7 linguri de margarina (sau unt)
  • esente dupa preferinte (eu ador coaja de portocala,lamaie)

Raporteaza reteta

ionceanu (Chef de cuisine)

Maria nu te inseli ,,, :D eu am postat poze cu varianta in alb fara cacao, cu aroma de lamaie si portocala,pe care o ador.

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu dovleac