autor:

» » Prajituri

Prajitura Gabi cu zahar ars

Autor: Iuliana Chirila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana Chirila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Foi:, o cescuta de lapte sau smantana, o cescuta cu zahar, o jumatate cescuta cu ulei, o jumatate cescuta unt sau margarina, o jumatate lingurita de bicarbonat stins cu lamaie, un praf de sare, faina cat cuprinde, , Crema:, 250 g. zahar, 2 linguri de faina, un l lapte, 100 g. unt, arome

Dificultate: Medie Timp: 2h

207 voturi

Mod de preparare

Foi:
Se face un aluat din toate ingredientele, se separa in 6 si se fac foi care se coc pe fundul tavii.

Crema:
Se caramelizeaza 250 g zahar amestecat in prealabil cu 2 linguri faina, se stinge cu laptele si se fierbe pana se ingroasa ca o smanatana. Dupa ce se raceste se adauga untul.

Se unplu foile, se pune o greutate peste foi, nu prea mare. Se taie dupa cateva ore in portii dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Gabi cu zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • valentina , 02 august 2008

    O pregetesc si eu pt ca asa il cheama pe iubi meu si ...

  • viki , 29 mai 2008

    am s-o prepar,pare delicioasa

  • PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine) , 27 mai 2008

    buna prajitura daca este timp

Dificultate

Medie

Timp

2h

207 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • o cescuta de lapte sau smantana
  • o cescuta cu zahar
  • o jumatate cescuta cu ulei
  • o jumatate cescuta unt sau margarina
  • o jumatate lingurita de bicarbonat stins cu lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 250 g. zahar
  • 2 linguri de faina
  • un l lapte
  • 100 g. unt
  • arome

Raporteaza reteta

valentina

O pregetesc si eu pt ca asa il cheama pe iubi meu si ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Brownie cu crema de branza