Preparare:oualele, zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt stins cu zeama de lamaie si aromele se amesteca cu mixerul intr-un vas mai inalt si larg. Cand s-a omogenizat se iau foile de placinta si se faramiteaza in vas peste celelalte ingrediente si se amesteca bine cu o lingura. Totul se toarna intr-o tava sau orice alta forma neunsa si se lasa la cuptor 45min. Intre timp pregatim siropul din zahar si apa. Se pune la fiert pana da cateva clocote se da de o parte si cand este caldut se pot adauga dupa gust esenta de rom si coaja de lamaie. Cand prajitura s-a rumenit frumos o scoatem si dupa 1min turnam siropul putin cate putin pana se absoarbe toata cantitatea se lasa sa se raceasca se pune la frigider si este delicioasa.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii