autor:

vera

» » Torturi

Prajitura in straturi cu crema chantilly

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 septembrie 2010

Ingrediente
1 pachet foi tip franceze, 250ml lapte, 75g zahar, 25g amidon, 1 plic vanilie, ciocolata 2 cuburi+ un cub maruntita, zahar pudra, 3 galbenusuri

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Foaia se taie in 2sau 3 depinde de marime,si formam 3 dreptunghiuri de aceiasi dimensiune;
Se inteapa bine cu furculita se presara zahar pudra si se introduc in cuptorul cald 200°C pana se coloreaza;
Crema :fierbem laptele pe foc cu zaharul vanilat,pana incepe sa clocoteasca,separat uoale se bat bine cu zaharul,incorporam amidonul,dizolvam cu laptele cald,putin cate putin,dupa care punem compozitia la foc domol,pana se ingrosa;
Dam crema deoparte ,luam o mica parte din aceasta,o amestecam cu ciocolata amara,omogenizam,si o lasam la racit!
In crema alba adaugam dupa racire bucati de ciocolata amara ;
Alternam foile cu crema ,iar deasupra ornam cu crema de ciocolata!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in straturi cu crema chantilly" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort parfais

Tort parfais

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Cheesecake Padurea Neagra

Cheesecake Padurea Neagra

Pornim cuptorul, la foc mediu. Cu ajutorul unui robot, macinam biscuitii. Untul il topim si il

27 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    Multumesc pt idee,o sa incerc si varianta ta!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    Buna prajitura si foarte frumos ornata totusi ti-as propune un sfat-cind vei coace foile a doua oara pune un pergament pe aluat si pune o alta tava deasupra ea nu permite foii sa se umfle si iese mai gustoasa. Iar crema mi se pare putin in cantitati-caci si eu am facut aceiasi crema cu amidon-eu am pus 3 pahare delapte la incalzit cu 1pahar zahar si dupa aceia am adaugat 3/4 pahar de amidon dizolvat cu 1 pahar de lapte si adaugat la laptele fierbinte si dupa ce se ingroase si iau de pe foc adaug 3 galbenuse. si crema iese mai strinsa si totusi destul ptr 2 foi. Incearca si varianta mea si spunemi cum ti-a iesit.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

    O prajiturica buna si repede de facut!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Cred ca este gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi tip franceze
  • 250ml lapte
  • 75g zahar
  • 25g amidon
  • 1 plic vanilie
  • ciocolata 2 cuburi+ un cub maruntita
  • zahar pudra
  • 3 galbenusuri

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

vera (Chef de cuisine)

Multumesc pt idee,o sa incerc si varianta ta!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort krantz