Ingrediente
1 pachet foi tip franceze, 250ml lapte, 75g zahar, 25g amidon, 1 plic vanilie, ciocolata 2 cuburi+ un cub maruntita, zahar pudra, 3 galbenusuri
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
5 voturi
Mod de preparare
Se inteapa bine cu furculita se presara zahar pudra si se introduc in cuptorul cald 200°C pana se coloreaza;
Crema :fierbem laptele pe foc cu zaharul vanilat,pana incepe sa clocoteasca,separat uoale se bat bine cu zaharul,incorporam amidonul,dizolvam cu laptele cald,putin cate putin,dupa care punem compozitia la foc domol,pana se ingrosa;
Dam crema deoparte ,luam o mica parte din aceasta,o amestecam cu ciocolata amara,omogenizam,si o lasam la racit!
In crema alba adaugam dupa racire bucati de ciocolata amara ;
Alternam foile cu crema ,iar deasupra ornam cu crema de ciocolata!
Pofta buna!
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010
Cred ca este gustoasa!