autor:

vera

» » Torturi

Prajitura in straturi cu crema chantilly

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 septembrie 2010

Ingrediente
1 pachet foi tip franceze, 250ml lapte, 75g zahar, 25g amidon, 1 plic vanilie, ciocolata 2 cuburi+ un cub maruntita, zahar pudra, 3 galbenusuri

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Foaia se taie in 2sau 3 depinde de marime,si formam 3 dreptunghiuri de aceiasi dimensiune;
Se inteapa bine cu furculita se presara zahar pudra si se introduc in cuptorul cald 200°C pana se coloreaza;
Crema :fierbem laptele pe foc cu zaharul vanilat,pana incepe sa clocoteasca,separat uoale se bat bine cu zaharul,incorporam amidonul,dizolvam cu laptele cald,putin cate putin,dupa care punem compozitia la foc domol,pana se ingrosa;
Dam crema deoparte ,luam o mica parte din aceasta,o amestecam cu ciocolata amara,omogenizam,si o lasam la racit!
In crema alba adaugam dupa racire bucati de ciocolata amara ;
Alternam foile cu crema ,iar deasupra ornam cu crema de ciocolata!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in straturi cu crema chantilly" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

1. Intr-un castron rupem biscuitii bucati, nu foarte mici. In alt castron frecam untul cu zaharul

85 voturi    29 comentarii
1h
Torturi
Tort cu capsuni

Tort cu capsuni

Batem albusurile cu apa si cu un praf de zahar pudra. Dupa ce s-au intarit, adaugam zaharul si mai

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    Multumesc pt idee,o sa incerc si varianta ta!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    Buna prajitura si foarte frumos ornata totusi ti-as propune un sfat-cind vei coace foile a doua oara pune un pergament pe aluat si pune o alta tava deasupra ea nu permite foii sa se umfle si iese mai gustoasa. Iar crema mi se pare putin in cantitati-caci si eu am facut aceiasi crema cu amidon-eu am pus 3 pahare delapte la incalzit cu 1pahar zahar si dupa aceia am adaugat 3/4 pahar de amidon dizolvat cu 1 pahar de lapte si adaugat la laptele fierbinte si dupa ce se ingroase si iau de pe foc adaug 3 galbenuse. si crema iese mai strinsa si totusi destul ptr 2 foi. Incearca si varianta mea si spunemi cum ti-a iesit.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

    O prajiturica buna si repede de facut!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Cred ca este gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi tip franceze
  • 250ml lapte
  • 75g zahar
  • 25g amidon
  • 1 plic vanilie
  • ciocolata 2 cuburi+ un cub maruntita
  • zahar pudra
  • 3 galbenusuri

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

vera (Chef de cuisine)

Multumesc pt idee,o sa incerc si varianta ta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ruby