Prajitura marmorata cu ricotta, portocale si fulgi de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura marmorata cu ricotta, portocale si fulgi de ciocolata

Ingrediente

  • 250 g branza ricotta
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • 3 linguri fulgi de ciocolata
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 2 linguri praf de cacao neagra
  • 200 g zahar + 3 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 g iaurt
  • 50 g suc portocale
  • 1/2 lingurita esenta portocale
  • cateva picaturi esenta vanilie

Mod de preparare

Mixam 3 oua intregi cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul, cate putin, continuand sa mixam, apoi (pe rand) iaurtul, esentele si sucul de portocale.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si fulgii de ciocolata.Amestecam branza ricotta cu 1 ou si 3 linguri zahar, un praf sare si coaja rasa de portocale.Punem amestecul de branza peste cel cu faina si iaurt, amestecam pana se omogenizeaza, oprim 3 linguri din aluat apoi il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (22*22 cm daca o vrem inalta sau 20*28). Cele 3 linguri le amestecam cu cacao apoi le turnam peste primul aluat si amestecam cu un cutit pentru a crea efectul de marmorat. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180° in jur de 40 minute sau pana trece testul scobitorii. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi o putem tapeta cu zahar pudra si o servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise