Prajitura marmorata cu ricotta, portocale si fulgi de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura marmorata cu ricotta, portocale si fulgi de ciocolata

Ingrediente

  • 250 g branza ricotta
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • 3 linguri fulgi de ciocolata
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 2 linguri praf de cacao neagra
  • 200 g zahar + 3 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 g iaurt
  • 50 g suc portocale
  • 1/2 lingurita esenta portocale
  • cateva picaturi esenta vanilie

Mod de preparare

Mixam 3 oua intregi cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul, cate putin, continuand sa mixam, apoi (pe rand) iaurtul, esentele si sucul de portocale.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si fulgii de ciocolata.Amestecam branza ricotta cu 1 ou si 3 linguri zahar, un praf sare si coaja rasa de portocale.Punem amestecul de branza peste cel cu faina si iaurt, amestecam pana se omogenizeaza, oprim 3 linguri din aluat apoi il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (22*22 cm daca o vrem inalta sau 20*28). Cele 3 linguri le amestecam cu cacao apoi le turnam peste primul aluat si amestecam cu un cutit pentru a crea efectul de marmorat. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180° in jur de 40 minute sau pana trece testul scobitorii. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi o putem tapeta cu zahar pudra si o servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise