Prajitura neagra cu nuca (bomba calorica)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 si 1/4 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3/4 cana lapte
  • ~150 g ciocolata menaj
  • 3 si 1/2 cani nuca macinata
  • 100 gr unt
  • 12 oua
  • 1 lingura pesmet
  • mirodenii (coaja portocala, vanilie, rom)
  • Crema pentru tort:
  • 5 linguri cacao
  • 6-7 linguri zahÄ?r
  • 300 g ciocolatÄ? menaj
  • un pachet de unt sau margarina Unirea sau alta margarina pt prajituri(cu margarina crema este mai consistenta)
  • Crema pentru prajitura:
  • 4 linguri Gustin (amidon alimentar)
  • 1/2 l lapte dulce
  • 2 linguri zahar
  • un pachet de unt
  • 50 gr zahar vanilat Coseli
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Blatul:

1. Se pun la fiert intr-un vas cu fundul gros (ceaun, oala cu fund de teflon): 3/4 cana zahar, 3 linguri cacao si 3/4 cana lapte

Cand incepe sa faca bulbuci se adauga ~150 g ciocolata menaj si 3 1/2 cani nuca macinatÄ

Se raceste putin nu de tot si se adauga:

100 gr unt (frecat in prealabil)

12 galbenusuri

1 lingura pesmet

si compozitia de la pct. 2.

Cat se raceste 1, dupa ce se ia de pe foc se prepara 2.

12 albusuri se bat spuma cu 1/2 cana zahar.

Se pot adauga mirodeniile pt aroma. Compozitia se coace timp de aproximativ o ora la 175 grade C, intr-un vas tapetat cu hartie de copt.

Varianta pentru tort se coace intr-un vas circular

Varianta pentru prajitura se coace intr-un vas dreptunghiular.

Crema pentru tort:

Se amesteca 5 linguri cacao cu 6-7 linguri zahar si 300 g ciocolata menaj, se fierb pe bain marin pana la omogenizare si apoi se adauga pachetul de unt sau margarina.

Dupa racirea blatului se taie in doua (atentie este foarte sfaramicios, bucatelele sfaramate se pot reconstrui fara sa se cunoasc) si se umple cu crema pt tort. Cu restul de crema se imbraca tortul. Se orneaza cu frisca.

Crema pentru prajitura?:

Se amesteca 4 linguri Gustin cu 1/2 l lapte dulce si 2 linguri zahar si se fierb intr-un vas cu fundul gros amestecand continuu pana se ingroasa, pentru a nu face cocoloase. Se raceste de asemenea amestecand din timp in timp pentru a se evita formarea unei cruste la suprafata ei.

Separat se freaca spuma un pachet de unt cu 50 gr zahar vanilat Coseli si se adauga crema de Gustin rece, lingura cu lingura, amestecandu-se in continuare. Se obtine o crema spumoasa care se intinde deasupra unui blat dreptunghiular si se presara deasupra nuca de cocos. Se taie cubulete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise