autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura neagra cu nuca (bomba calorica)

Autor: Doina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 1 si 1/4 cana zahar, 3 linguri cacao, 3/4 cana lapte, ~150 g ciocolata menaj, 3 si 1/2 cani nuca macinata, 100 gr unt, 12 oua, 1 lingura pesmet, mirodenii (coaja portocala, vanilie, rom), Crema pentru tort:, 5 linguri cacao, 6-7 linguri zahÄ?r, 300 g ciocolatÄ? menaj, un pachet de unt sau margarina Unirea sau alta margarina pt prajituri(cu margarina crema este mai consistenta), Crema pentru prajitura:, 4 linguri Gustin (amidon alimentar), 1/2 l lapte dulce, 2 linguri zahar, un pachet de unt, 50 gr zahar vanilat Coseli, nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Blatul:
1. Se pun la fiert intr-un vas cu fundul gros (ceaun, oala cu fund de teflon): 3/4 cana zahar, 3 linguri cacao si 3/4 cana lapte
Cand incepe sa faca bulbuci se adauga ~150 g ciocolata menaj si 3 1/2 cani nuca macinatÄ

Se raceste putin nu de tot si se adauga:
100 gr unt (frecat in prealabil)
12 galbenusuri
1 lingura pesmet
si compozitia de la pct. 2.
Cat se raceste 1, dupa ce se ia de pe foc se prepara 2.
12 albusuri se bat spuma cu 1/2 cana zahar.
Se pot adauga mirodeniile pt aroma. Compozitia se coace timp de aproximativ o ora la 175 grade C, intr-un vas tapetat cu hartie de copt.
Varianta pentru tort se coace intr-un vas circular
Varianta pentru prajitura se coace intr-un vas dreptunghiular.
Crema pentru tort:
Se amesteca 5 linguri cacao cu 6-7 linguri zahar si 300 g ciocolata menaj, se fierb pe bain marin pana la omogenizare si apoi se adauga pachetul de unt sau margarina.
Dupa racirea blatului se taie in doua (atentie este foarte sfaramicios, bucatelele sfaramate se pot reconstrui fara sa se cunoasc) si se umple cu crema pt tort. Cu restul de crema se imbraca tortul. Se orneaza cu frisca.
Crema pentru prajitura?:
Se amesteca 4 linguri Gustin cu 1/2 l lapte dulce si 2 linguri zahar si se fierb intr-un vas cu fundul gros amestecand continuu pana se ingroasa, pentru a nu face cocoloase. Se raceste de asemenea amestecand din timp in timp pentru a se evita formarea unei cruste la suprafata ei.
Separat se freaca spuma un pachet de unt cu 50 gr zahar vanilat Coseli si se adauga crema de Gustin rece, lingura cu lingura, amestecandu-se in continuare. Se obtine o crema spumoasa care se intinde deasupra unui blat dreptunghiular si se presara deasupra nuca de cocos. Se taie cubulete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura neagra cu nuca (bomba calorica)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură cu cremă de nucă și lămâie

Prăjitură cu cremă de nucă și lămâie

Pentru blat am mixat ouale cu zaharul, esenta si sarea, timp de 25 de minute; am adaugat faina cernuta,

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec rapid

Chec rapid

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat; Se adauga faina si un praful de copt si se

11 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 si 1/4 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3/4 cana lapte
  • ~150 g ciocolata menaj
  • 3 si 1/2 cani nuca macinata
  • 100 gr unt
  • 12 oua
  • 1 lingura pesmet
  • mirodenii (coaja portocala
  • vanilie
  • rom)
  • Crema pentru tort:
  • 5 linguri cacao
  • 6-7 linguri zahÄ?r
  • 300 g ciocolatÄ? menaj
  • un pachet de unt sau margarina Unirea sau alta margarina pt prajituri(cu margarina crema este mai consistenta)
  • Crema pentru prajitura:
  • 4 linguri Gustin (amidon alimentar)
  • 1/2 l lapte dulce
  • 2 linguri zahar
  • un pachet de unt
  • 50 gr zahar vanilat Coseli
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete alla mami meu