autor:

Fara foto

» » Torturi

Prajitura "noapte si zi"

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
Pentru blat de cacao:, 3 oua, 90 gr zahar, 50 gr unt, 120 gr faina, 30 gr cacao, Pentru blat de vanilie:, 3 oua, 90 gr zahar, 1 plic cu zahar vanilinat, 50 gr unt, 150 gr faina, Pentru crema si glazura:, 2 oua intregi, 125 gr zahar, 200 gr unt cu 80% grasime, 130 gr ciocolata menaj, 1 lingura de cacao, 4 linguri de lapte, 200 ml frisca batuta

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blaturile se pregatesc in acelasi fel si se coc pe rand intr-o tava de 20*30 cm. Se bat galbenusurile cu jumatate din zaharul si untul inmuiat, dar nu topit, iar albusurile s ebat spuma cy restul de zahar si zaharul vanilinat. Se amesteca usor cele doua compozitii, adaugand in ploaie si faina cernuta cu cacaoa in cuptorul incins, la foc potrivit, 7-8 min.
Pentru crema, s ebat ouale cu zaharul si laptele. Se pune crema a bain-marie si se mai bate 10 min, pana devine mai consistenta. Se ia de pe foc, se amesteca imediat cu ciocolata rasa si cacaoa, pana se topesc toti fulgii de ciocolata. Se pune apoi deasupra unui vas cu apa rece si se amesteca pana se raceste. Atunci adauga treptata untul frecat spuma.
Blaturile se taie pe lung astfel:cel de cacao d etaie intr-o foaie lata de 10 cm si doua foi late de 5 cm, iar cel de vanilie s etaie in doua foi late de 5 cm si doua foi late de 2 cm. Se aseaza alternativ foile si se lipesc cu mai mult de jumatate din crema. Se impacheteaza intr-o folie de aluminiu si se lasa la rece 2 ore. Se taie laturile inclinate si se orneaza cu restul de crema amestecata cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "noapte si zi"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Mai intai ,pregatim forma. Se unge cu putin ulei si o tapetam cu folie alimentara ( unsa si pa dinauntru

9 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Torturi
Tort cu cacao

Tort cu cacao

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt rotunda

8 voturi    9 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat de cacao:
  • 3 oua
  • 90 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 120 gr faina
  • 30 gr cacao
  • Pentru blat de vanilie:
  • 3 oua
  • 90 gr zahar
  • 1 plic cu zahar vanilinat
  • 50 gr unt
  • 150 gr faina
  • Pentru crema si glazura:
  • 2 oua intregi
  • 125 gr zahar
  • 200 gr unt cu 80% grasime
  • 130 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura de cacao
  • 4 linguri de lapte
  • 200 ml frisca batuta

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
No-bake cheesecake