autor:

clopotaru cristina

» » Prajituri

Prajitura pascala

Autor: clopotaru cristina (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: clopotaru cristina (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
6 linguri untura vrac, 6 oua, 3 pachete branza dulce faina, stafide, zahar, lamaie, 1 esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pune in vas cele 6 linguri de untura cu 2 oua si 2 linguri de zahar se framanta bine [aluatul are un aspect sfaramicios]. Apoi se pregateste tava, se unge cu untura se tapeteaza cu faina. Se ia aluatul si se aseaza in tava modelandu-l pe toata tava, dupa care se da la cuptor pana se face aluatul maro la culoare 20 min foc potrivit. In acest timp pregatim 3 pachete de branza, esenta de rom, 4 galbenusuri, 4 linguri de zahar se amesteca. Se scoate tava din cuptor si peste blat se pune aceasta compozitie de branza cu stafide, se da iar la cuptor 15 min. In acest timp se face din cele 4 albusuri si 4 linguri de zahar se bate o bezea foarte tare. Se scoate tava din cuptor si se intinde deasupra aceasta bezea si se da din nou la cuptor pana se face bezeaua maronie. Este foarte aspectoasa si foarte gustoasa

Pofta buna, sa aveti un Paste fericit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pascala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu visine

Chec cu visine

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste apoi se incorporeaza faina incetul cu incetul,uleiul,zaharul

9 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Ouale se separa (albusuri si galbenusuri). Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul. Se stoarce

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 6 linguri untura vrac
  • 6 oua
  • 3 pachete branza dulce faina
  • stafide
  • zahar
  • lamaie
  • 1 esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Rulada de biscuiti cu nuca de cocos