Reteta postata pe: 14 aprilie 2009
Ingrediente
6 linguri untura vrac, 6 oua, 3 pachete branza dulce faina, stafide, zahar, lamaie, 1 esenta de rom
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Se pune in vas cele 6 linguri de untura cu 2 oua si 2 linguri de zahar se framanta bine [aluatul are un aspect sfaramicios]. Apoi se pregateste tava, se unge cu untura se tapeteaza cu faina. Se ia aluatul si se aseaza in tava modelandu-l pe toata tava, dupa care se da la cuptor pana se face aluatul maro la culoare 20 min foc potrivit. In acest timp pregatim 3 pachete de branza, esenta de rom, 4 galbenusuri, 4 linguri de zahar se amesteca. Se scoate tava din cuptor si peste blat se pune aceasta compozitie de branza cu stafide, se da iar la cuptor 15 min. In acest timp se face din cele 4 albusuri si 4 linguri de zahar se bate o bezea foarte tare. Se scoate tava din cuptor si se intinde deasupra aceasta bezea si se da din nou la cuptor pana se face bezeaua maronie. Este foarte aspectoasa si foarte gustoasa
Pofta buna, sa aveti un Paste fericit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pascala" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate