autor:

Felicia Vanea

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura pufoasa cu cacao si crema de vanilie

Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Felicia Vanea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2017

Ingrediente
Blatul cu cacao:, 6 oua, 300 gr zahar, 200 gr faina, 6 linguri de apa, 2 linguri de cacao, 1 praf de copt, Crema de vanilie:, 1 pachet de unt moale, 1 pahar de lapte, 2 oua, 200 gr zahar, esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin crema. Se adauga apa si praful de copt stins cu otet. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile.

La urma, se adauga usor faina amestecata cu cacaua. Se amesteca bine, iar compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 mm) si se da la cuptor, la foc mediu circa 35-40 minute.



Crema de vanilie:



Ouale se amesteca cu zaharul si laptele si se pune la fiert la baine-marie. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Untul se mixeaza spuma si se amesteca cu acesta budinca, adaugand esenta de vanilie.

Cand s-a racit blatul, se insiropeaza putin cu apa amestecata cu zahar si esenta de vanilie. Apoi adaugam crema, iar deasupra radem ciocolata, prin razatoarea mica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu cacao si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Peste cu crusta de cartofi

Peste cu crusta de cartofi

Ungeţi o tavă termorezistentă cu ulei de măsline. Ungeţi fiecare bucată de peşte cu ulei de

1 vot    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun
Steaua Craciunului

Steaua Craciunului

Se pune intr-un vas pe foc foarte mic sau bain-marie untul,ciocolata rupta,se amesteca continuu,se

2 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blatul cu cacao:
  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 6 linguri de apa
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 1 pachet de unt moale
  • 1 pahar de lapte
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Felicia Vanea
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Tarta cu branza dulce de vaci si gem de visine

Biscuitii digestivi ii sfaramitam cu un sucitor. Untul il topim si il turnam peste biscuitii maruntiti,

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

Prajitura cu branza dulce de vaci si mure

O tava de cuptor o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara, punem cele doua foi de patiserie,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Turta dulce