Prajitura pufoasa cu cacao si crema de vanilie

Galbenusurile le mixam cu zaharul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura pufoasa cu cacao si crema de vanilie

Ingrediente

  • Blatul cu cacao:
  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 6 linguri de apa
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 1 pachet de unt moale
  • 1 pahar de lapte
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin crema. Se adauga apa si praful de copt stins cu otet. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile.

La urma, se adauga usor faina amestecata cu cacaua. Se amesteca bine, iar compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 mm) si se da la cuptor, la foc mediu circa 35-40 minute.

Crema de vanilie:

Ouale se amesteca cu zaharul si laptele si se pune la fiert la baine-marie. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Untul se mixeaza spuma si se amesteca cu acesta budinca, adaugand esenta de vanilie.

Cand s-a racit blatul, se insiropeaza putin cu apa amestecata cu zahar si esenta de vanilie. Apoi adaugam crema, iar deasupra radem ciocolata, prin razatoarea mica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise