autor:

Victoria Gabriela

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura pufoasa cu capsuni

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 mai 2015

Ingrediente
6 ouă, 6 linguri apă fierbinte, 250 gr.zahăr tos, 50 gr. zahăr farin, 300 gr. făină, 1-2 plicuri zahăr vanilat, 500 gr. căpșuni, 1 praf de sare, opțional: zahăr pudră pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

-Se pregătesc toate ingredientele și se tapetează tava fie cu hârtie de copt, fie ”clasic” se unge cu puțin ulei și se presară făină. Eu am folosit o tavă cu dimensiunile 35 cm x 30 cm.

-Se aleg/ curăță căpșunile, se spală, se taie codițele, se taie în jumătăți și se pun la scurs într-o sită.

-Se separă gălbenușurile de albușurile care se dau deoparte.

-Într-un vas de mixer/ castron se bat gălbenușurile bine cu un praf de sare (cât luați ”între două degete”) până își dubleză volumul, după care adăugați treptat zahărul tos amestecat cu zahărul vanilat, continuați să bateți cu mixerul sau telul, până gălbenușurile se deschid la culoare și devin o cremă spumoasă.

-Peste crema de gălbenușuri se adaugă cele 5 linguri de apă clocotită, pe rând câte o lingură, amestecând bine după fiecare.

-Se adaugă făina cernută înainte, toată odată și se mixează în continuare, până ce compoziția se omogenizează.

-Se aprinde cuptorul și se regleză temperatura la 180 grd.C.

-Albușurile împreună cu un praf de sare se bat bine, spumă tare, după care se adaugă treptat zahărul farin și se mixează în continuare până ce bezeaua devine sticloasă, este densă și lasă urme vizibile și ferme de la tel (formează acele ”vârfuri”).

-Se adaugă spuma de albușuri în două părți peste aluat, amestecând ușor cu o paletă sau o lingură de lemn, cu mișcări circulare de sus în jos, până se incorporează. A doua parte se adaugă după ce s-a incorporat prima tranșă de albușuri. Aluatul rezultat este omogen, spumos și nu foarte moale.

-Se toarnă aluatul în tavă, se nivelează ușor și se așează după dorință jumătățile de căpșuni deasupra, cu partea tăiată în jos.

-Se bagă tava în cuptorul încins la 180 grd. C pentru cca. 30 minute (depinde de cuptor), sau până când prăjitura este coaptă, adică se desprinde de pe margini și se rumenește ușor deasupra (se poate face ”testul cu scobitoarea”).

-Când este gata, se scoate tava din cuptor și prăjitura se lasă să se răcească în tavă.

-Înainte de servire se porționează după preferință și se decorează opțional cu zahăr pudră și frunze de mentă.

Mai multe fotografii, detalii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni

Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel. Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca

3 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu Cirese

Prajitura cu Cirese

Pasul 1 Cernem faina, pentru a fi aerata. Pasul 2: Pregatim un bol incapator in care

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Sandor , 14 iunie 2015

    La cuptor doar ca am inlocuit capsunile cu ciresi. Sa vedem :)

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 02 iunie 2015

    Da pare sa fie foarte gustoasa/

  • Fara foto

    Floricasinelu Negrut , 28 mai 2015

    Va multumesc pentru reteta ,chiar azi am s-o fac ,pupici

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 mai 2015

      Delicioasă!!!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 mai 2015

      O delicioasa prajitura de sezon . care se cere facuta ! Multumim draga Vicky​ !

    • Fara foto

      Sidonia Toncean , 24 mai 2015

      O delicioasa prajitura de sezon . care se cere facuta ! Multumim draga Vicky's Recipes !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri apă fierbinte
  • 250 gr.zahăr tos
  • 50 gr. zahăr farin
  • 300 gr. făină
  • 1-2 plicuri zahăr vanilat
  • 500 gr. căpșuni
  • 1 praf de sare
  • opțional: zahăr pudră pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

kok miori (Chef de cuisine)

Da pare sa fie foarte gustoasa/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada cu nuci