Prajitura Quiky

Se maruntesc biscuitii si miezul de nuca (lasam bucati mai marisoare) si le framantam cu o lingura cu margarina topita.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura Quiky

Ingrediente

  • pentru forma cu diametrul de 22 cm:
  • blat:
  • 200 g biscuiti
  • 150 g margarina
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • crema 1:
  • o canita de frisca lichida
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 100 g branza de vaci
  • o lingura de iaurt
  • un plic de gelatina(10 g)
  • cereale cu ciocolata nesquik
  • crema 2:
  • o canita de frisca lichida
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 2 linguri de piure de castane
  • 2 linguri de pudra de roscove
  • un plic de gelatina(10 g)
  • decor:
  • bobite de cereale de ciocolata
  • rulouri de napolitana umplute cu crema de vanilie

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii si miezul de nuca (lasam bucati mai marisoare) si le framantam cu o lingura cu margarina topita. Intindem in strat uniform in forma circulara de tort cu inel detasabil, presam bine cu dosul unei linguri si infigem in blatul moale, cu grija pe marginea tortului, rulourile de napolitana (eu le-am taiat in jumatati), una langa alta.

Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, adaugam lingura de iaurt si branza dulce si mixam bine. Se topeste la bain marie gelatina hidratata cu apa rece si topita la bain marie, se toarna in crema in fir subtire, mixam bine si apoi turnam peste blatul de biscuiti, presaram deasupra cerealele si le impingem usor cu o lingura in crema si se da la rece pana pregatim cealalta crema

Mixam frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, adaugam piureul de castane si pudra de roscove. Topim gelatina in 100 ml apa rece si apoi topim la bain marie si turnam in fir subtire in amestec.Turnam peste prima crema si deasupra presaram cu bobite de cereale. Se taie dupa cel putin 2 ore de stat la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise