Se prepara 2 blaturi de aceleasi dimensiuni din cate 5 albusuri mixate cu un praf de sarea apoi cu 5 linguri de zahar.
Galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se incorporeaza in bezea, se adauga si vanilia si la urma faina. Se toarna aluatul in tava in care am pus hartie de copt.
Se dau la cuptor ccca 20 minute, la inceput la foc iute apoi la economic.
Cand blaturile se rumenesc usor pe margini, se scot din cuptor apoi se desfac de pe hartia de copt, cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca.
Mixam frisca pana se intareste apoiu adaugam si smatana si la urma piureul de castane. Se hidrateaza 5 minute gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste (nu se fierbe) la bain marie.
Se toarna in fir subtire in crema de piure.
Se aseaza primul blat in tava in care le-am copt apoi se toarna deasupra crema de piure de castane, se pune deasupra al 2 lea blat presand usor cu mana si se da la rece o ora.
Se curata de coaja fructele de kiwi, se taie in felii subtiri apoi se aseaza una langa alta deasupra blatului prajiturii.
Se fierbe apa cu zaharul pentru sirop apoi adaugam tort-gelleul diluat si el cu 100 ml apa rece, se lasa sa dea in clocot, amestecand continuu, apoi se toarna fierbinte deasupra feliilor de kiwi.
Se da la rece pentru inca o ora apoi se poate portiona prajitura. Ideal ar fi ca prajitura sa stea la frigider de seara pana a doua zi.
Pofta buna!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii