autor:

catalina

» » Prajituri

Prajitura Ramona

Autor: catalina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: catalina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 septembrie 2010

Ingrediente
Blat:, -10 oua, -10 linguri ulei, -350 grame faina, -350 grame zahar, -1praf de copt, -esenta de rom, -2linguri cacao, , Crema:, -500 grame nuca macinata, -1 cana de lapte dulce, -1 paharel mic de rom(brandy) (bautura alcolica), -10 linguri de zahar, -1 borcan de gem de prune(se poate si de caise)800grame

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blat :se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul se amesteca pana se topeste ,apoi uleiul putin cate putin,galbenusurile amestecand incontinuu,iar la urma faina amestecata cu praful de copt ,esenta de rom .Se pune intr-o tava tapetata a treia parte din coca(trebuie sa ne iasa 3 foi).Cand este coapte repetam cu a doua foaie iar cu a treia le punem inainte de-a o baga in cuptor cacaoa si amestecam sa se omogenizeze bine.punem foile la racit .

Pentru crema:
Punem laptele la fiert .Amestecam nuca cu zaharul si cand fierbe laptele oparim nuca si zaharul cu el amestecand usor .Cand am incorporat tot laptele punem peste pasta care am obtinut-o si romul(brandy).
Punem jos una din foi ,galbena cea cu cacao sa vina la mijloc,o ungem cu gem iar peste cu crema de nuci .Se pune peste foaia cu cacao si se repeta gemul si crema .In final se pune ultima foaie galbena.Se poate face o glazura din ciocolata sau se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ramona" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Negresa a la Ramona

Prajitura Negresa a la Ramona

Se face un blat de tort simplu, din cele 4 albususri batuse spuma tare, la care se adauga zaharul,

168 voturi    33 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura ungureasca cu mere

Prajitura ungureasca cu mere

Intr-un bol mare punem faina si margarina Rama taiata in cubulete mici.Frecam bine faina cu margarina

5 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2010

    Cred ca este un deliciu. Mie prajiturile cu nuca imi plac foarte mult, sunt deosebite.

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -10 oua
  • -10 linguri ulei
  • -350 grame faina
  • -350 grame zahar
  • -1praf de copt
  • -esenta de rom
  • -2linguri cacao
  • Crema:
  • -500 grame nuca macinata
  • -1 cana de lapte dulce
  • -1 paharel mic de rom(brandy) (bautura alcolica)
  • -10 linguri de zahar
  • -1 borcan de gem de prune(se poate si de caise)800grame

Raporteaza reteta

Retete
de catalina
salata de boeuf

salata de boeuf

Se curata de coaja cartofi si morcovi si se pun la fiert impreuna cu ouale si pieptul de pui.Cand

5 voturi    2 comentarii
2h
Salate de legume
Sos de rosii cu piept de pui

Sos de rosii cu piept de pui

Se taie pieptul de pui patratele mici, se da cu sare si piper (dupa gust) si apoi se pune la prajit

3 voturi    0 comentarii
40 min
Sosuri
supa de galusti

supa de galusti

Se pun maruntaiele intr-o oala la fiert si cand sau fiert pe jumatate se scoate intr-o farfurie si

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Supe de carne
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Cred ca este un deliciu. Mie prajiturile cu nuca imi plac foarte mult, sunt deosebite.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
rulada cu crema untoasa de cacao