Pentru blat :se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul se amesteca pana se topeste ,apoi uleiul putin cate putin,galbenusurile amestecand incontinuu,iar la urma faina amestecata cu praful de copt ,esenta de rom .Se pune intr-o tava tapetata a treia parte din coca(trebuie sa ne iasa 3 foi).Cand este coapte repetam cu a doua foaie iar cu a treia le punem inainte de-a o baga in cuptor cacaoa si amestecam sa se omogenizeze bine.punem foile la racit .
Pentru crema:
Punem laptele la fiert .Amestecam nuca cu zaharul si cand fierbe laptele oparim nuca si zaharul cu el amestecand usor .Cand am incorporat tot laptele punem peste pasta care am obtinut-o si romul(brandy).
Punem jos una din foi ,galbena cea cu cacao sa vina la mijloc,o ungem cu gem iar peste cu crema de nuci .Se pune peste foaia cu cacao si se repeta gemul si crema .In final se pune ultima foaie galbena.Se poate face o glazura din ciocolata sau se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii