Pentru blat :se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul se amesteca pana se topeste ,apoi uleiul putin cate putin,galbenusurile amestecand incontinuu,iar la urma faina amestecata cu praful de copt ,esenta de rom .Se pune intr-o tava tapetata a treia parte din coca(trebuie sa ne iasa 3 foi).Cand este coapte repetam cu a doua foaie iar cu a treia le punem inainte de-a o baga in cuptor cacaoa si amestecam sa se omogenizeze bine.punem foile la racit .
Pentru crema:
Punem laptele la fiert .Amestecam nuca cu zaharul si cand fierbe laptele oparim nuca si zaharul cu el amestecand usor .Cand am incorporat tot laptele punem peste pasta care am obtinut-o si romul(brandy).
Punem jos una din foi ,galbena cea cu cacao sa vina la mijloc,o ungem cu gem iar peste cu crema de nuci .Se pune peste foaia cu cacao si se repeta gemul si crema .In final se pune ultima foaie galbena.Se poate face o glazura din ciocolata sau se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii