Prajitura rasturnata cu piersici

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu piersici

Ingrediente

  • piersici - 1 kg
  • unt - 25 g
  • zahar brun - 3 linguri
  • Blat:
  • zahar – 170 g
  • oua – 2 buc.
  • Iaurt – 125 g
  • ulei – 120 ml
  • faina – 170 g
  • praf de copt – 1 lingurita
  • sare – un varf de cutit
  • coaja rasa de lamaie – 1 lingurita

Mod de preparare

Curatati piersicile de coaja si taiati-le felii mai groase

Ungeti o tava de tarta cu unt si presarati zaharul brun

Asezati apoi feliile de piersici pe toata suprafata tavii

Bateti ouale cu zaharul pana se umfla si se albesc

Adaugati apoi uleiul in fier subtire, mixand in continuare

Adaugati in continuare iaurtul, coaja de lamaie si sarea

Separat, amestecati faina si praful de copt si puneti-o treptat peste compozitie, mixand in la viteza mica

Turnati compozitia de blat peste piersici si nivelati usor

Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 160 de grade, penstru 45 de minute si faceti testul scobitorii pentru a verifica daca blatul este copt

Scoateti tava din cuptor si lasati-o putin la racit

Dezlipiti cu varful unui cutit marginile prajiturii, puneti deasupra un platou si cu o miscare ferma intoarceti prajitura

Lasati-o sa se raceasca inainte de servire

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise