Prajitura rasturnata cu piersici

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu piersici

Ingrediente

  • piersici - 1 kg
  • unt - 25 g
  • zahar brun - 3 linguri
  • Blat:
  • zahar – 170 g
  • oua – 2 buc.
  • Iaurt – 125 g
  • ulei – 120 ml
  • faina – 170 g
  • praf de copt – 1 lingurita
  • sare – un varf de cutit
  • coaja rasa de lamaie – 1 lingurita

Mod de preparare

Curatati piersicile de coaja si taiati-le felii mai groase

Ungeti o tava de tarta cu unt si presarati zaharul brun

Asezati apoi feliile de piersici pe toata suprafata tavii

Bateti ouale cu zaharul pana se umfla si se albesc

Adaugati apoi uleiul in fier subtire, mixand in continuare

Adaugati in continuare iaurtul, coaja de lamaie si sarea

Separat, amestecati faina si praful de copt si puneti-o treptat peste compozitie, mixand in la viteza mica

Turnati compozitia de blat peste piersici si nivelati usor

Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 160 de grade, penstru 45 de minute si faceti testul scobitorii pentru a verifica daca blatul este copt

Scoateti tava din cuptor si lasati-o putin la racit

Dezlipiti cu varful unui cutit marginile prajiturii, puneti deasupra un platou si cu o miscare ferma intoarceti prajitura

Lasati-o sa se raceasca inainte de servire

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor