Prajitura rasturnata cu piersici

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu piersici

Ingrediente

  • piersici - 1 kg
  • unt - 25 g
  • zahar brun - 3 linguri
  • Blat:
  • zahar – 170 g
  • oua – 2 buc.
  • Iaurt – 125 g
  • ulei – 120 ml
  • faina – 170 g
  • praf de copt – 1 lingurita
  • sare – un varf de cutit
  • coaja rasa de lamaie – 1 lingurita

Mod de preparare

Curatati piersicile de coaja si taiati-le felii mai groase

Ungeti o tava de tarta cu unt si presarati zaharul brun

Asezati apoi feliile de piersici pe toata suprafata tavii

Bateti ouale cu zaharul pana se umfla si se albesc

Adaugati apoi uleiul in fier subtire, mixand in continuare

Adaugati in continuare iaurtul, coaja de lamaie si sarea

Separat, amestecati faina si praful de copt si puneti-o treptat peste compozitie, mixand in la viteza mica

Turnati compozitia de blat peste piersici si nivelati usor

Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 160 de grade, penstru 45 de minute si faceti testul scobitorii pentru a verifica daca blatul este copt

Scoateti tava din cuptor si lasati-o putin la racit

Dezlipiti cu varful unui cutit marginile prajiturii, puneti deasupra un platou si cu o miscare ferma intoarceti prajitura

Lasati-o sa se raceasca inainte de servire

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise