Incalzim cuptorul.
Taiem portocalele in felii subtiri. Eu inainte le spal foarte bine cu apa calda.
Pregatim o tava cu diametrul de 26 cm, in care aranjam feliile de portocala. Presaram deasupra cele 100 g de zahar si introducem vasul in cuptorul incalzit la 160 de grade pana cand zaharul se topeste si se caramelizeaza usor.
Punem ouale intr-un bol mare. Adaugam un varf de lingurita cu sare, cele 275 g de zahar si extractul de vanilie si mixam pana cand amestecul isi tripleaza volumul. Practic va deveni albicios si va avea consistenta unei creme. Cu cat mixam mai mult, cu atat pandispanul va fi mai pufos.
Adaugam untul topit si punem incet faina. Amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, doar pana la omogenizare, nu mai mult.
Scoatem tava cu portocale caramelizate din cuptor. Daca portocalele pe care le folositi sunt foarte zemoase, scurgeti din zeama lasata in tava si puneti-le inapoi in cuptor, pana incat devin aurii.
Turnam deasupra aluatul pentru pandispan si nivelam usor.
Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de garde pentru aproximativ 30 de minute.
Cand desertul este auriu si trece testul scobitorii, il scoatem din cuptor.
Asezam deasupra prajiturii o farfurie, cat inca este fierbinte. Tinem strans, cu ambele maini, si de farfurie si de tava si rasturnam brusc desertul pe farfurie, cu atentie, sa nu ne ardem. Ridicam tava si lasam prajitura cu fructe sa se raceasca complet.
Servim.
Reteta Video completa o gasiti la:http://youtu.be/vqxQNhqIC6Q
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii