Incalzim cuptorul.
Taiem portocalele in felii subtiri. Eu inainte le spal foarte bine cu apa calda.
Pregatim o tava cu diametrul de 26 cm, in care aranjam feliile de portocala. Presaram deasupra cele 100 g de zahar si introducem vasul in cuptorul incalzit la 160 de grade pana cand zaharul se topeste si se caramelizeaza usor.
Punem ouale intr-un bol mare. Adaugam un varf de lingurita cu sare, cele 275 g de zahar si extractul de vanilie si mixam pana cand amestecul isi tripleaza volumul. Practic va deveni albicios si va avea consistenta unei creme. Cu cat mixam mai mult, cu atat pandispanul va fi mai pufos.
Adaugam untul topit si punem incet faina. Amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, doar pana la omogenizare, nu mai mult.
Scoatem tava cu portocale caramelizate din cuptor. Daca portocalele pe care le folositi sunt foarte zemoase, scurgeti din zeama lasata in tava si puneti-le inapoi in cuptor, pana incat devin aurii.
Turnam deasupra aluatul pentru pandispan si nivelam usor.
Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de garde pentru aproximativ 30 de minute.
Cand desertul este auriu si trece testul scobitorii, il scoatem din cuptor.
Asezam deasupra prajiturii o farfurie, cat inca este fierbinte. Tinem strans, cu ambele maini, si de farfurie si de tava si rasturnam brusc desertul pe farfurie, cu atentie, sa nu ne ardem. Ridicam tava si lasam prajitura cu fructe sa se raceasca complet.
Servim.
Reteta Video completa o gasiti la:http://youtu.be/vqxQNhqIC6Q
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii