Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Ingrediente

  • 5 oua
  • 185 g de unt topit
  • 190 g de faina
  • 275 g de zahar
  • 2 portocale, spalate
  • 100 g de zahar
  • o lingurita cu extract de vanilie
  • sare

Mod de preparare

Incalzim cuptorul.

Taiem portocalele in felii subtiri. Eu inainte le spal foarte bine cu apa calda.

Pregatim o tava cu diametrul de 26 cm, in care aranjam feliile de portocala. Presaram deasupra cele 100 g de zahar si introducem vasul in cuptorul incalzit la 160 de grade pana cand zaharul se topeste si se caramelizeaza usor.

Punem ouale intr-un bol mare. Adaugam un varf de lingurita cu sare, cele 275 g de zahar si extractul de vanilie si mixam pana cand amestecul isi tripleaza volumul. Practic va deveni albicios si va avea consistenta unei creme. Cu cat mixam mai mult, cu atat pandispanul va fi mai pufos.

Adaugam untul topit si punem incet faina. Amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, doar pana la omogenizare, nu mai mult.

Scoatem tava cu portocale caramelizate din cuptor. Daca portocalele pe care le folositi sunt foarte zemoase, scurgeti din zeama lasata in tava si puneti-le inapoi in cuptor, pana incat devin aurii.

Turnam deasupra aluatul pentru pandispan si nivelam usor.

Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de garde pentru aproximativ 30 de minute.

Cand desertul este auriu si trece testul scobitorii, il scoatem din cuptor.

Asezam deasupra prajiturii o farfurie, cat inca este fierbinte. Tinem strans, cu ambele maini, si de farfurie si de tava si rasturnam brusc desertul pe farfurie, cu atentie, sa nu ne ardem. Ridicam tava si lasam prajitura cu fructe sa se raceasca complet.

Servim.

Reteta Video completa o gasiti la:http://youtu.be/vqxQNhqIC6Q

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise