Prăjitură sănătoasă cu fructe şi brânză de vaci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prăjitură sănătoasă cu fructe şi brânză de vaci

Ingrediente

  • Blat
  • 4 ouă
  • 200 ml de lapte
  • 1 cană de făină
  • 1 cană de tărâţe
  • ½ cană de fulgi de ovăz
  • 1 lingură de îndulcitor lichid
  • coajă de lămâie
  • 1 praf de copt
  • 100 g de margarină topită
  • 5 mere
  • 2 pere tari
  • scorţişoară(opţional)
  • Crema de brânză:
  • 400 g de brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 2 linguri de făină
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 lingură de îndulcitor

Mod de preparare

Se amestecă ouăle, laptele, îndulcitorul cu telul. Se adaugă treptat margarina topita, dar nu fierbinte.Praful de copt şi făina se amestecă, apoi se adaugă tărâţele(de la Plafar) si fulgii de ovăz. Se amestecă toate şi iese un aluat moale care curge.

Merele şi perele se curăţă şi se taie felii foarte subţiri. Cine doreşte poate pune scorţişoară peste ele.

Se amestecă fructele cu aluatul şi se întinde într-o tavă unsă cu grăsime.

Se da la foc vreo 30 de minute.(cuptor preîncălzit)

În acest timp se face crema. Se separă galbenuşurile, se adaugă îndulcitorul, esenţa şi se amestecă bine. Se adaugă brânza moale, făina şi se amestecă iar. Albuşurile se bat bine şi se adaugă . Se întinde peste prăjitura aproape coaptă şi se mai dă la cuptor pâna se rumeneşte puţin.

E bună şi caldă, şi rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise