autor:

Otilia-Iulia Uilacan

» » Prajituri

Prajitura secuiasca

Autor: Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
Aluatul:100r.unt,50gr.zahar pudra,4oua,un varf de cutit bicarbonat,faina cat cuprinde,ou pentru uns, Umplutura:200gr.nuci,100ml.lapte,50gr.zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul:Se freaca untul spuma,se adauga zaharul,ouale,faina,bicarbonatul si se da compozitia la rece.Se intinde aluatul,se unge cu umplutura,se ruleaza,se unge cu ou deasupra si se da la cuptor o jumatate de ora.
Umplutura:se prepara oparind nucile macinate si amestecate cu zahar,cu laptele fierbinte.Se foloseste dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura secuiasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa

Negresa

Intr-o craticioara punem pachetul de margarina,500 gr.zahar,3 linguri de cacao si 125 ml.lapte pe

28 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu pere

Tarta cu pere

Se separa albusul de galbenus apoi se mixeaza albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluatul:100r.unt,50gr.zahar pudra,4oua,un varf de cutit bicarbonat,faina cat cuprinde,ou pentru uns
  • Umplutura:200gr.nuci,100ml.lapte,50gr.zahar pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si frisca