autor:

Laura S.

» » Prajituri

Prajitura socovanilia a la Laura S.

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
crema:, - 2 plicuri budinca de vanilie, - 750ml lapte, - 3-4 ls zahar, - 250g unt/marg.rama maestro, blat:, - 6 oua, - 300g zahar, - 170 ml ulei, - 260g faina, - 1 pac praf de budinca de cacao/ciocolata, - 2ls cu virf de cacao pentru prajituri, - 1 pac praf de copt, ...................., - 100 ml cacao/ciocolata cu lapte, - 1 fiola/1ls esenta de rom, glazura:, - 300 g cicolata amaruie, - 3ls Nutella, - 2ls ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

22 voturi

Mod de preparare

Crema:
Laptele se amesteca cu budinca de vanilie si zaharul si se pun la fiert.Se amesteca continuu pina ce budinca s eingroasa sis e trage deoparte.Se acopera imdeinat cu o folie de nailon alimentara si se pune la racit.
Untul se scoate la temperatura camerei si cind untul si budinca au aceeasi temeratura , untul se mixeaza pina devine spumos si in el pe rind cite o lingura din masa de budinca pina ce obtinem din cele doua mase o crema spumoasa.

Blat:
Cuptorul se incinge la 180°C
Tava de copt se unge cu grasime si se tapeteaza cu pesmet.Faina se amesteca cu budinca de cacao, cacaoa si praful de copt.Ouale intregi se mixeaza cu zaharul si uleiul adougate treptat precum la maioneza.Se mixeaza ca 10 min. pina ce consistenta a devenit precum o spuma si volumul a crescut foarte mult.Se adaoga in continuare amestecul de faina si se toarna in tava.
Astfel totul pregatit se introduce la copt pentru ca.25 min.
Proba cu scobitoarea este de indicat.Dupa copt se lasa in tava la racit ca 10 min. dupa care prajitura se rastoarna pe un gratar de bucatarie la racit.Dupa ce sa racit complet se taie pe orizontala , primadata cu virful unui citit, de jur imprejur, cel putin 2cm. adincime.
Dupa aceea ori cu un cutit d epiine , ori cu un fir de ata introdus in taietura, se imparte blatul in doua.
Prima parte de blat se ridica , ori cu o ustensila speciala, ori cu o tava foarte plata, ori cu un carton mai gros, si se lasa deoparte.
Din ca 100 ml lapte s prepara o cacao foarte concentrata amestecata cu esenta de rom si se insiropeaza blaturile.

Glazura:
Ingredietele pentru glazura se pun intr-o punga de nailon (de indicat punga pentru congelat, este mai trainica), careia i-se face un nod si se pune in apa calda, pina la 40°C la topit.Sau la microunde.
Cind ingredientele aproape s-au topit, usor cu mina timp se 5-10 minute se amesteca glazura usor pina ce se omogenizeaza ingredientele bine.
I-se taie un coltz micutz pungii si se traseaza glazura deasupra prajiturii.Cind suprafata este complet acoperita de glazura, acesta se niveleaza usor cu paleta seciala sau cu un cotit, dupa are se pune la rece.
Cind glazura este intarita, cu un cutit fierbinte se taie(preseaza peste glazura) primadata doar glazura in formele si nr. de bucati dorite.
Dupa aceea cu un cutit bine ascutit se taie bucatile de prajitura complet.
Se poate servi ca atare sau cu o caciulita de frisca deasupra/linga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura socovanilia a la Laura S." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza dulce

Prajitura cu branza dulce

Pentru blat vom amesteca toate ingredientele lichide, iar faina o adaugam treptat pana cand obtinem

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii

Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam laptele si uleiul, iar la final

30 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    E o prajitura deosebita !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    delicioasa...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2009

    Superb arata prajitura.

    • Fara foto

      Dodo , 29 decembrie 2009

      Da! Aceste prajituri imi plac!De cate ore ma tot uit pe net sa caut niste retete de prajituri, nu doar gustoase ci si cu aspect si... in final am gasit.Felicitari! Un an nou cu multe impliniri si sanatate!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Arata minunat!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Felicitari ! si nota 10, pt. prezentare si nu numai.

    • Fara foto

      ICE (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Vreau si eu o bucatica!!!!! Super prezentarea!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Inca una din minunatele tale prajituri Laura draga ! Sunt convinsa ca nazdravanii tai au terminat-o urgent !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Hmm,ce deliciu...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Felicitari! Frumoasaprezentare, frumos produsil final. De gust nu mai vorbim cu siguranta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

22 voturi

Ingrediente

  • crema:
  • - 2 plicuri budinca de vanilie
  • - 750ml lapte
  • - 3-4 ls zahar
  • - 250g unt/marg.rama maestro
  • blat:
  • - 6 oua
  • - 300g zahar
  • - 170 ml ulei
  • - 260g faina
  • - 1 pac praf de budinca de cacao/ciocolata
  • - 2ls cu virf de cacao pentru prajituri
  • - 1 pac praf de copt
  • ....................
  • - 100 ml cacao/ciocolata cu lapte
  • - 1 fiola/1ls esenta de rom
  • glazura:
  • - 300 g cicolata amaruie
  • - 3ls Nutella
  • - 2ls ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

E o prajitura deosebita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Figurine de ciocolata