autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura tavalita prin nuca de cocos

Autor: trif andreea (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: trif andreea (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2006

Ingrediente
300gr faina, 250gr zahar, 1ou, 50gr margarina, 3linguri miere, 200ml lapte, 1 pliculet de praf de copt, PT.SIROP: 250gr zahar, 200gr unt, 3 linguri cacao, 5linguri lapte, 50ml esenta rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

128 voturi

Mod de preparare

Se pune la foc margarina cu zaharul, nu se da in clocot. Dupa ce s-a omogenizat se adauga mierea, laptele, faina si praful de copt stins cu lapte.

Se face un aluat moale se pune intr-o tava, unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se pune la cuptor. Se lasa cca.30min la foc mediu.

SIROPUL: se pune intr-o cratita untul cu zaharul, dupa ce s-a omogenizat, se adauga cacaoa, laptele si esenta. Blatul se taie cuburi si se da prin sirop dupa care se tavaleste prin nuca de cocos se pune pe platou si se lasa la rece cca 10 min. Dupa care se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita prin nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu fructe si mascarpone

Tort cu fructe si mascarpone

Frecam spuma zaharul cu galbenusurile, adaugam crema mascarpone, esenta de vanilie si omogenizam

5 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Intr-un vas mic se amesteca drojdia cu putina apa calda pana se dizolva drojdia. Intr-un vas mare

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tabitha c. , 10 iulie 2014

    ili foloseste in aluat

  • Fara foto

    cristina , 14 ianuarie 2010

    si oul cand il folosesti??????????

Dificultate

Redusa

Timp

1h

128 voturi

Ingrediente

  • 300gr faina
  • 250gr zahar
  • 1ou
  • 50gr margarina
  • 3linguri miere
  • 200ml lapte
  • 1 pliculet de praf de copt
  • PT.SIROP: 250gr zahar
  • 200gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 5linguri lapte
  • 50ml esenta rom

Raporteaza reteta

tabitha c.

ili foloseste in aluat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Bulgari de zapada