autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura tavalita prin nuca de cocos

Autor: trif andreea (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: trif andreea (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2006

Ingrediente
300gr faina, 250gr zahar, 1ou, 50gr margarina, 3linguri miere, 200ml lapte, 1 pliculet de praf de copt, PT.SIROP: 250gr zahar, 200gr unt, 3 linguri cacao, 5linguri lapte, 50ml esenta rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

128 voturi

Mod de preparare

Se pune la foc margarina cu zaharul, nu se da in clocot. Dupa ce s-a omogenizat se adauga mierea, laptele, faina si praful de copt stins cu lapte.

Se face un aluat moale se pune intr-o tava, unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se pune la cuptor. Se lasa cca.30min la foc mediu.

SIROPUL: se pune intr-o cratita untul cu zaharul, dupa ce s-a omogenizat, se adauga cacaoa, laptele si esenta. Blatul se taie cuburi si se da prin sirop dupa care se tavaleste prin nuca de cocos se pune pe platou si se lasa la rece cca 10 min. Dupa care se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita prin nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Churros cu crema de vanilie

Churros cu crema de vanilie

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare. Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si

2 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Eclere la minut

Eclere la minut

Se taie aluatul in 4 fasii si apoi fiecare fasie in 3 bucati si se dau la cuptor pana se rumenesc.Dupa

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tabitha c. , 10 iulie 2014

    ili foloseste in aluat

  • Fara foto

    cristina , 14 ianuarie 2010

    si oul cand il folosesti??????????

Dificultate

Redusa

Timp

1h

128 voturi

Ingrediente

  • 300gr faina
  • 250gr zahar
  • 1ou
  • 50gr margarina
  • 3linguri miere
  • 200ml lapte
  • 1 pliculet de praf de copt
  • PT.SIROP: 250gr zahar
  • 200gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 5linguri lapte
  • 50ml esenta rom

Raporteaza reteta

tabitha c.

ili foloseste in aluat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Kataif